Az OTP Bank FATCA adatszolgáltatási nyomtatványt küldött.4 éve semmi kapcsolatom velük, felhívtam őket, szerintük ezt kötelező visszaküldeni. Mi erre a szabályozás? Következmények?
Én is kaptam egy felhívást. Nincsen számlám az OTP-nél. Viszont tavaly tavasszal 4×5000 forintért vásároltam gépkocsinyeremény betétkönyvet a gyermekeim nevére. Úgy vélem, hogy a termék tekintetében teljesen közömbös, hogy rendelkezem-e USA adóügyi illetőséggel vagy sem. Mulasztást nem követtem el, a 2014-től hatályos törvény alkalmazása a bankra ró feladatokat. Úgy határoztam, hogy amíg a ténylegesen számlavezető bankjaim nem forszírozzák, hogy rendelkezem-e külföldi adóügyi illetőséggel (nagyon helyesen központilag szűrik az ügyfeleket, és nem zaklatnak mindenkit), addig az OTP-nek sem fogok két tanú által hitelesített nyilatkozatot tenni a semmiről. A pofám leszakad, hogy már egy kvázi sorsjegy vásárlásához is mindenféle nyilatkozatokat kell tenni.
A "bűnüldöző" szervek keressék meg a "bűnözőket", nyomozzanak, de nehogy már azt várják el, hogy majd mindenki bevallja, ha sara van. Vagy ha nincs. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!