Fogszabályozás utáni kivehető retenciós készülék hordása egész nap tényleg kötelező?
Kedves utolsó válaszoló!
Miért? Visszaállt?
Érdekes nekem nem kellett hat évig használni a készüléket, csak egy évig. Akkor hol érvényesül az, hogy kétszer annyi ideig kell hordani?
Én hiába viseltem egész nap, ugyanolyan nem lett mint volt, de az tuti, hogy mozogtak a fogaim. Tökéletesek voltak, és most az egyik kicsit mégis előrébb áll. Hiába mennék megcsináltatni megint, arra a pár hónapra minek tetessem fel? Biztos megint ugyanígy járnék. Nem nagy gond amúgy, kicsit olyan Gaby Spanicos, de három év után nem ezt várta volna az ember. Pedig milyen jó és szép volt..
"Érdekes nekem nem kellett hat évig használni a készüléket, csak egy évig. Akkor hol érvényesül az, hogy kétszer annyi ideig kell hordani?
Én hiába viseltem egész nap, ugyanolyan nem lett mint volt, de az tuti, hogy mozogtak a fogaim. Tökéletesek voltak, és most az egyik kicsit mégis előrébb áll. Hiába mennék megcsináltatni megint, arra a pár hónapra minek tetessem fel? Biztos megint ugyanígy járnék. Nem nagy gond amúgy, kicsit olyan Gaby Spanicos, de három év után nem ezt várta volna az ember. Pedig milyen jó és szép volt.."
Nem ismerem a részleteket, de csak azt tudom mondani rá, hogy: kontroll - nélküle az orvos nem tudja hogy mi történik a szádban és biztos hogy nem ő fog felkeresni, hogy akkor most minden rendben van-e a fogaiddal. Lehetséges hogy idő előtt abbahagyatta veled a retenciós készüléket, mert úgy látta jónak (pl. csak egy-két fogat kellett kis mértékben elmozdítani) vagy mert olyan módszert alkalmazott a rögzítettnél, ami ezt lehetővé teszi (pl. a végén már csak merevítésként hagyta fent a rögzítettet és nem húzott rajta vagy eleve rögzített retenciós készüléket alkalmazott - mert ilyen is van). Röviden a 2x annyi idő nem kifejezetten a kivehető készülékre vonatkozik, hanem magára a retencióra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!