Mit csináljak ebben a helyzetben?
Szeptemberben nyitottam számlát az OTP-nél és kártyát is kértem hozzá. A nő ügyesen rábeszélt egy kártyára, amiről eurót olcsóbb felvenni, mint forintot.
Úgy volt, hogy megyek külföldre és sürgősen kellett a kártya, nem volt időm, 1-2 hetet várni. Aztán az utolsó pillanatban, amikor már összecsomagoltam, meg minden, mégsem jött össze.
Munkát itt azóta sem találtam. 1. azért, mert egyszerűen nincs, csak ismik által lehetne bejutni 1-2 helyre, ami van a városban. 2. volt egy kisebb balesetem és nem nagyon bírom még a 12 órás állást
Na de a lényeg, hogy küldtek egy levelet pár hete, hogy 12 ezer ft tartozásom van! Az tegnapra 16 ezerre emelkedett.
Sajnos nem tudom kifizetni és a nő a telefonban egyszerűen nem tudja megérteni. Ha bemegyek, akkor mi lesz? Lehet kérni részletfizetést? És akkor nem emelkedik tovább az összeg?
Előre is köszi a normális válaszokat, a rossz véleményeket mellőzzétek :)
Legjobb talán az lenne, hogy kölcsön kérsz valakitől, kifizeted a tartozást, és megszűnteted azt a számlát.
Ha mindenképp kell másik, akkor biztos, hogy másik banknál lehet nyitni olyan számlát, aminek nem nagyon van havidíja, vagy akciósan 1 évig ingyenes.
Azt kétlem, hogy bármiféle kedvezményt vagy részletfizetést adnának az OTP-nél. Olyan sincs, hogy nem emelkedik az összeg, mert gondolom van a számlavezetésnek, meg a kártyának is párszáz forintos havidíja. Az ügyintéző nem is határozhat kedvezményről, plusz te aláírtad a szerződést, amiben nincs benne, hogy anyagi problémák esetén nem kell fizetni.
Sajnos a kölcsönkérés lehetetlen. Talán megpróbálok eladni valamit a neten, de abból is mire lesz valami :(
És az mit jelent, amit írtak a levélben:
"ha nem rendezi tartozását, akkor az üzletszabályzat alapján a devizaszámla szerződését 02.01. napjával felmondjuk"?
az előbb jött egy új levél.
Átveszi a NAV az ügyet és 1 hét alatt 35.000 lett a 16.000-ből...
A 16-ot nem tudtam kifizetni, akkor több, mint a duplájával mégis mi a fenét csináljak? :((((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!