Otp-s bankártyánál lehet kérni olyat, hogy paypass fizetésnél minden összegnél kérje a pin kódot?
Pontosan erre találták ki az sms értesítést. Amint a tolvaj fizet 5000 alatt a kártyával jön az üzenet a telefonra és mivel nyilvánvaló, hogy nem te vásároltál, azonnal hívod az bank ügyfélszolgálatát és letiltatod a kártyát. Sőt még azt az ellopott pénzt is visszakaphatod.
Nem paypass, de bankkártya sztori: kollégámnak jóval nagyobb összeget loptak le a kártyája adatait felhasználva, és vissza fogja kapni a pénzt.
Tessék nem sajnálni azt a pár száz forintot az sms értesítésekre és rögtön biztonságban vagy.
2 perc levakarni a cvv kódot
Amúgy lehet kérni paypass nélküli kártyát.
Vagy pl. van olyan bank idehaza, ahol egy telefonos alkalmazással tudod ki-be kapcsolgatni a kártyádat.
Paranoiásoknak ez a legtutibb.
Sajnos nem lehet, és még az 5000-es értékhatárt sem lehet módosítani.
Vannak előnyei a PayPassnak, de pont ezért én nem szeretem.
"Az én bankkártyámon:
- nincs paypass
- letiltottam a netes vásárlás lehetőségét"
És a fára is visszamásztál?
Haladni kell a korral én azt mondom...
Nem véletlen működik jól ez a konstrukció.
Egyrészt vigyázni kell a kártyára, másrészt a lehetséges kár sem nagy az 5000 Ft-os korlát miatt.
Ha a kp-t lopják el, az mennyivel jobb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!