PIN nélküli kártyás fizetésnél hogy garantálja a bank és az áruház hogy rendesen ellenőrzik az aláírást?
A pénztárosoknak van írásszakértői képesítésük?
Sokszor úgy tűnik nem is nézik meg rendesen, és az az ember érzése, hogy elvesztett=ellopott kártyával a tolvaj simán fizethetne ilyen helyen, amíg az ember nem veszi észre a lopást és nem tiltatja le.
Hogy védik ki az ilyent?
Sokszor úgy tűnik nem is nézik meg rendesen,
kb 10 éve van kártyám, még soha nem láttam, hogy ellenőrizték volna az aláírást.
Sehogy. Nincs garancia. Ezért kell vigyázni rá, és ahogy eltűnik, letiltani.
Sose nézték meg és ha néznék akkor lehet tolvajnak tartanának, mert a kártyámon szép teljes aláírás van, a cetlire meg csak vonalakat firkantottam.
Most PayPassos kártyám van, itt még ennyi "védelem" sincs, maximum tilthatnám az egészet. A CVC2 miatt ha ellopják, online is szépen lehúzhatják a pénzed, szóval elveszett kártyánál fontos a minél előbbi tiltás.
Köszönöm a válaszokat.
Ha ennyire nem biztonságos, akkor miért nem alkalmaznak mindenhol PIN-t?
Állítólag épp az aláírás biztonságosabb, itt ha később ellenőriznék hogy illetéktelenül használták-e a kártyát meg tudják állapítani, hogy Te írtad alá vagy sem, míg a PIN-t bárki beüthette (mert ugye mindig vannak akik melléírják, a szülinapjukat használják, szóval nem igazán titkos a PIN-jük). Max a bolti kamera látta a tolvajt.
A Paypasst a vásárlás egyszerűsítése miatt találták ki, hogy egy általad beállított összeg alatt ne kelljen nyomogatni.
A CVC2-t viszont szerintem hülyeség a kártyára írni, persze mondják hogy le lehet kaparni - na de bele van nyomva a kártya anyagába, látszódni fog úgyis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!