Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hitel gyorsabb visszafizetése...

Hitel gyorsabb visszafizetése kiszámolva?

Figyelt kérdés

Röviden:

Édesanyám venne fel nekem most személyi kölcsönt, mert cdak 1 hete vagyok bejelentett munkaviszonyban. Viszont 3 hónap múlva vagy fél év (banktól függ) én már felvenném a maradékhitelét szenélyi kölcsönben, hogy ne az ő nevén legyen.

Valaki ki tudná számolni ha

A hitel 1.500.000 ft 3 évre.

54.000 a havija, 13,09 THM.

Ha fél év múlva visszafizetné egyben,mennyit kellene befizetni? Gondolom kevesebbet mintha lejárta végén.

Valaki ki tudná számolni?

2016. jan. 16. 09:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Ezt csakis a konkret szerzodes ismereteben lehet kiszamitani, a bankok nem mindig szeretik az elotorlesztest, hiszen olyankor egy csomo kamattol elesnek.

Egyebkent masfel milliot szemelyi hitelre felvenni a leheto legnagyobb ostobasag. Konyorgom, mire kell ennyi penz, ami nem varhat...?

2016. jan. 16. 10:24
 2/15 anonim ***** válasza:
Bocs, de az alapoktól kezdeném és nem kötözködésből: biztos, hogy megkapjátok ezt a hitelt? Ugyanis ahhoz, hogy 54 ezres törlesztő lehessen, kb. NETTÓ 160 ezres fizetéssel kell rendelkeznie anyukádnak, majd utána, amikor Te akarsz felvenni, akkor Neked is ( a fizetés 30%-ánál nem lehet több a törlesztő)
2016. jan. 16. 10:29
 3/15 A kérdező kommentje:
Autót vennék, és semmiképp sem autóhitellel.... Viszont egy hete van papíron jövedelmem. Ezért maradna ez a megoldás, hogy csqk fél évig legyen más nevén.
2016. jan. 16. 17:18
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, tényleg igazad van erre nem gondoltam, maximum több évre szól az első hitel.
2016. jan. 16. 17:20
 5/15 anonim ***** válasza:
2-es vagyok és szerintem akkor első körben inkább menj be a bankotokba és érdeklődd meg, hogy x ft nettó jövedelemmel mennyi hitelt kaphat anyukád? Az a helyzet, hogy számos feltételhez kötik a bankok a hitelezést és egyáltalán nem biztos, hogy az elképzelésed szerinti összeget megkaphatjátok. Utána már érdemes számolgatni, de addig nem nagyon...
2016. jan. 16. 17:31
 6/15 anonim ***** válasza:

Igaza van az előttem szólónak, én sem vagyok biztos abban, hogy anyukád megkap 1,5 millió ft személyi kölcsönt egyedül. Ezt mindenképpen egyeztetni kellene a bankkal, hogy egyetalán megy-e. A másik buktató, hogy te sem biztos, hogy kapsz annyi hitelt (sőt..) hogy az elég legyen arra, hogy abból lefizessed az ő hitelét. Hiába lesz meg a minimum munkaviszonyod, az a banknak még így is elég nagy kockázat.

Tehát én azt javasolnám, hogy menjetek be a bankba és érdeklődjetek, hogy anyukád mennyit kaphatna. Elképzelhető hogy adóstársat vagy kezest kell bevonni ahhoz, hogy kapjon 1,5 milliót. Engem meglepne, ha te kapnál kb. 1,4 m személyi kölcsönt úgy hogy csak a minimum munkaviszonyod van meg. Akkor már egyszerűbb lenne, ha maradna a hitel anyukád nevén, de te befizetnéd (vagy utalnád rá) a törlesző összegét.

2016. jan. 16. 17:38
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, kedves kerdezo, de te iskolapeldaja vagy annak, hogy kinek nem szabad semmilyen hitelt felvenni. Ami a tragikusabb, anyukad is. Masfel millio autora? Szemelyi kolcsonre? Egymillio alatt is letezik auto (de meg mennyire hogy letezik), csak az igenyeidet kene kicsit lejjebb adni - egyelore ugyanis csak igenyeid vannak, de penzed nincs hozza.

Meg aztan mibol gondolod, hogy a bank adna _neked_, a palyakezdonek, a 3 honapos munkaviszonyaval barmennyi penzt is? Masfel millio az nagyon sok penz am, lathatoan fogalmad sincs rola mennyire az, mi van ha a probaido vegen (tudod, a 3 honap) kirugnak? Akkor van egy 1,8 millios kolcsonod, amit anyukad fizet, neked van egy autod amit biztosan nem tudsz annyiert eladni amennyiert vetted, de fenntartani sem tudod mert allastalan vagy...

Probald megerteni, hogy nem rosszat akarunk neked, hanem a sajat hulyesegedtol megovni.

2016. jan. 16. 19:24
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, nem az igényeim nagyok, csupán a munkámhoz kellene az. Saját vendéglátóipari-kereskedelmi cége van a családnak, ahova most lettem bejelentve -> édesanyám nem rúg ki. De nekem kell a nagy autó hozzá. Sokáig nem szeretném a nevén tartani a hitelt, de végső esetben muszáj lesz.
2016. jan. 16. 19:28
 9/15 anonim ***** válasza:

'De nekem kell a nagy autó hozzá.'

Mihez? Szallitani? Mert akkor ceges autot kene venni, cegpenzbol, nem szemelyi kolcsonbol sajatot. Ha csak azert kell a nagy auto, hogy 'megjelenhess', akkor bizony egyaltalan nem kell az a nagy auto...

2016. jan. 16. 20:11
 10/15 A kérdező kommentje:
Nem nagy cégről van szó, és sajnos nincs erre félre tett pénz 1, 2 pedig igen, részben ebbe kellene de nem ez a lényeg
2016. jan. 16. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!