Ingatlan eladás, devizahitel visszafizetése után fennmaradó tartozás?
Van itt valakinek esetleg tapasztalata az alábbi folyamattal kapcsolatban?
A helyzet a következő: házam devizahitellel terhelt.
Ha eladom, a kapott vételár bankba történő befizetése után is marad fent sajnos jócskán tartozás.. ilyenkor hogyan tovább? Amit már képtelen vagyok kifizetni, azt átírják esetleg egy személyi kölcsönre és így lekerül a jelzálog a házról?
Amíg nem tudod mellé tenni más forrásból a devizahitel fennmaradó részét, addig eladni sem adhatod el.
Én is szeretem volna ezt korábban, de nem sikerült.
Mint utóbb bevallották, még a végtörlesztést sem véletlen nem engedték, hogy forint alapú hitellel oldjuk meg a fennmaradó részre.
Max. elárvereztetheted és akkor a jövedelmed 33%-ával vonják a maradékot, amíg ki nem fizeted sz összes tartozást, csak akkor se ház, se teljes jövedelem X ideig.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kedves Utolsó válaszoló! Esetlegesen hallottál is példát erre, tehát a még fennmaradó tartozás valamely részének elengedésére?
Szuper volna..
Azt esetleg megkérdezhetem még, hogy melyik bank volt ez?
Illetve, hogy az általad ismert szituban a fennmaradó tartozásból nagyságrendileg kb mennyit engedtek el?
Gondolom, hogy sokmindentől függ.. Nekem pl soha nem volt késedelmem, hátralékom, 6 éve fizetem becsülettel..
Köszönöm!
Kedves Kérdező, valóban több mindentől függ, hogy a bank elenged-e hitelt és mennyit és sajnos azt kell mondjam, jelen esetben hátrány, hogy Te "jól fizető adós" vagy, de ezt véletlenül se vedd úgy, hogy arra biztatlak, kezd el rosszul fizetni a hiteledet, mert ez veszélyes játék.
Bank neveket nem írhatok, de pl az utóbbi időben láttam olyan adásvételi szerződéseket is, ahol 50%-ot elengedett a bank a tartozásból (kis és nagy hitel esetén is.) Sok múlik azon, hogy összességében már mennyit keresett rajtad a bank, azt is vizsgálják, mennyi esély van a teljes tartozás beszedésére, de figyelembe vehetik azt is, ha megváltoztak az életkörülményeid és igazolni tudod, hogy már nem tudod normálisan fizetni a részleteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!