Szerintetek megoldható?
Kedves utolsó válaszoló. Az ilyen trükközésnek semmi értelme nincs. A bankok nem az adásvételi szerződésbe írt ár alapján állapítják meg, hogy mennyi hitelt adjanak egy ingatlan megvásárlásánál. Az számít, hogy a SAJÁT ÉRTÉKBECSLŐJÜK mekkora értéket állapít meg. Mostanában sajnos az az általános, hogy jóval kevesebbet, mint régebben, mint amit valójában ér az ingatlan, mert a válság miatt óvatosságból alábecsülnek a bankok.
A becsült érték bizonyos %-át lehet megkapni hitelbe (75-60-45%-át attól függően, hogy milyen devizanemű a hitel).
Általában akkor van esélyed szinte önerő nélkül lakást venni, ha kifogsz egy mélyen áron alul kínált ingatlant. Pl ha a bank azt mondja egy lakásra, hogy 6 mill ft-ot ér, erre lehet kapni 4,5 mill HUF hitel megfelelő jövedelem mellett. Ha a vételár pl csak 5 mill Ft, akkor neked 500.000Ft önerő/személyi kölcsön is elég. Ennek így megvan a realitása, de 1-2 mill ft-os személyi kölcsönt nem szabad felvenni, mert megterhelő a jelzálog hitellel együtt a két törlesztő részlet, túlvállalod magad és a végén bedől a hiteled.
A fundamentás témához hozzátenném, hogy én ott dolgoztam évekig, mégsem tudtam a sajátomat időben felvenni, pedig ismertem a szabályokat! Nálam is kitaláltak sok ellenvetést, mire hozzájutottunk.
Ha nincs önerő, az egyetlen megoldás a plusz ingatlanfedezet lehet, tehát pl. szülőktől ilyen segítséget kérni, hogy az ő házukat is megterhelhesse a bank.
A mostani feltételek mellett már nem lehet személyi kölcsönnel pótolni az önrészt, mert legalább 25% kell, gyakorlatilag általában ennél több, személyi hitelben meg ritka az 1M-nál nagyobb összeg a törlesztője meg horribilis.
Mégis azt kell, hogy mondjam, hogy ha semmi esélyetek nincs (plusz fedezet) akkor tényleg kell megtakarítani, minden nehézsége ellenére a fundamenta lehet egy kiút, de nem azonnali megoldás, ez biztos.
szia!
Egy pénzügyi tanácsadó cégnél dolgozok.Gondolom te is tudod hogy nem a hitel hitel nyakán a legjobb megoldás, de te még szerencsés helyzetben vagy hiszen előre gondolkodsz ez jó:)Ha szeretnél segítséget, hogy minél kevesebb hitelt kelljen majd felvenned írj egy e mail hátha találunk megoldást!Fontos a megtakarítás, nem baj ha nem tudsz most 30 ezret félrerakni valamennyivel el kell kezdeni, mert a hitelnél drágább dolog nincs!Muszáj félrerakni ha komoly céljaid vannak különben életed végéig fizetheted a hitelt:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!