Ha kapok egy levelet, hogy felmondták a hitelemet, akkor mennyi idő mulva van végrehajtás? Bejelenti előre, hogy mikor jönnek?
Azt hogy mikor jönnek pontosan azt nem tudo!De szerintem nem is jelentik be elöre!
Tesóméknak már kb két hónapja jött a levél és még semmi!
A végrehajtásnak több formája van. Jelzáloghitelnél is eltelik jópár hónap, én már láttam másfél éve felmondott jzh-t és még nem intézkedett a bank.
Kiadja egy végrehajtónak, utána az kezd el levelezni veled, majd kiadja egy másiknak is esetleg.
Személyi hitel esetén nehezebb az ügy, mert a végrehajtó ill. a bíróság kell, hogy kiderítse, van-e ingatlantulajdonod, mire azt is lekérdezik megint eltelik egy csomó idő.
Azért ha teheted, addig is törlessz, mert kamatozik veszettül, és így legalább a bank jóhiszeműnek fog vélni, lehet, hogy soha nem tesz lépést.
Van fizetésed? Mert ha még nem vagy bar listán, meg kéne gondolni, hogy kiváltsd valahol máshol egy családtagod nevén vagy ha személyi hitel, akkor a sajátodon is akár.
De ha tudsz, fizess amennyit lehet, mert az idő múlásával nagyon nő a tartozás.
jelenleg moratórium van, ami kötelezi a bankokat.Van bank, aki átvállalja, vagy gyorsan váltsátok ki tiszta adóssal.
A család valamelyik nem bárlistás tagja vegye meg gyorsan -kössetek háttérszerződést a tulajdon tisztázására--legyen visszavásárolható
gizella.varga@freemail.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!