Erste Banknál előfordult már valakivel, hogy nem rögzítették a rendszerbe az ingyenes készpénzfelvételről szóló nyilatkozatát és emiatt jogtalanul terhelték a számlát tranzakciós díjakkal?
Ez pontosan hogy nézett ki akkor: bementél egy fiókba és ott aláírtál egy nyomtatott nyilatkozatot?
(Én nem tudom, mert én a netbankon keresztül csináltam: rákattintottam a nyilatkozatra, bepipáltam az "elfogadom" négyzetet és azóta működik).
Mert ha veled aláírattak valami papírt, akkor felteszem, arról Te is kaptál egy példányt, így van mivel bizonyítanod...
Szerintem ilyen helyzetben visszamenőlegesen is jóvá kell írniuk.
Az általános elévülés szabályai az irányadóak, ami szerint 5 év után évülhet el a követelésed.
A legelső jogtalan levonás is öt éven belül volt.
Fordulj jegybankhoz, a bankfelügyelethez. Nem egy-két nap lesz, de az a legbiztosabb.
Bár én a helyedben írnék még egy levelet, amiben ezeket közölném a bankkal és azt is, hogy hatósághoz fogsz fordulni.
Szerintem jóvá fogják még a hatósági beavatkozás előtt.
Ha a hatóság is belép a történetbe, akkor pedig nemcsak jóváírják, hanem bírságot is kapnak a nyakukba.
Nem olyan bonyolult ügy, csak pár levelet kell megírnod, részletezve a problémádat.
Viszont javaslom, hogy azért időnként nézz rá a számládra.
Postai kivonatot sem kapsz, netbankot sem nézel?
Így azt sem tudod, hogy mikor mit terhelnek a számládra. Ne adj'Isten kártyádat lemásolják vagy bármi.
Két év nagyon hosszú idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!