Megkerülhetem a behajtó céget azáltal, hogy a szolgáltatónak fizetem ki az elmaradásom?
Sziasztok,
Volt egy DIGI előfizetésem.. ahol igénybe vettem onnan elköltöztem még 2012-ben. A baj az, hogy nem fizettem be 3-4 csekket mert nem volt rá pénzem és azóta teljesen kiment a fejemből, hogy mi a helyzet ezzel a szerződéssel. A lényeg, hogy a minap találtam egy papírt, gondoltam megnézem hogy kifizettem-e a tartozásom, mert nem emlékeztem rá. Felléptem a DIGI oldalára, ahol látok a 2012-2013-as évből számlákat amik nincsenek befizetve (összesen 5 darab), majd utána gondolom a szerződést felbontották.
A kérdésem az lenne, hogy ha ez az ügy átkerült egy behajtó céghez, akkor csak nekik tudom kifizetni ezt? Ugyanis, amikor beléptem a digi weboldalára, ott feladja a lehetőséget, hogy ezt a 11.225 forintot kifizessem. Ha én ott kifizetem, akkor a behajtó még követelheti rajtam a pénzt? Mit tegyek, hogy a legjobbat hozzam ki ebből?
Gondolom 2013 óta biztos behajtó céghez került, de jelenleg még nem tudom, hogy melyikhez. Köszönöm a válaszokat!
Ha végrehajtás van, tehát önálló bírósági végrehajtó jár el, akkor természetesen kifizetheted a szolgáltatónak is a tartozást, de a végrehajtónál már felmerült költségeket nem fogod megúszni, azokat akkor is ki kell fizetned.
Ha "behajtó cégnél" van, tehát a szolgáltató pénzért eladta a követelést, akkor az egy engedményezés volt, tehát már csak a behajtónak fizethetsz, hiszen mostantól neki tartozol.
Szóval nem mindegy, miről van szó, ezt neked kell tudnod. Miután az adóst engedményezésről értesítették, már csak az új hitelezőnek teljesíthet joghatályosan. (Ptk.)
1272-n egyszerűen felhívod a DIGI-t és megkérdezed, mi a jelenlegi helyzet, hogy tudod rendezni a tartozásodat?
Nem kell "filmezni", hanem a legrövidebb, legegyszerűbb utat bejárni :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!