Lezárolták a kártyám súlyadótartozás miatt és levonták a családi Potlékból megtehették volna? + egy behajtó is rátette a kezét és az is volt a családiból! Ha le van zárolva én attól le tudom venni a családit?
Ha számlára megy a családi, akkor nem mentes a végrehajtás alól.
Bemész a bankba és felveszed mentes összeget.
Akkor hülyeséget mondott.
Nem kell figyelni, milyen címen érkezik az összeg. Csak a mentes rész nem vonható le, ennyi.
Jól értettem, hogy csak a családi megy a kártyára?
Rossz anyagi helyzetben lévők NE kérjék számlára a családit!
Kérd postán!
28.500 ft-hoz nem nyúlhatnak. Felette a pénz felét vihetik egy határig, a többi neked nem érdekes, mert annyi nem volt rajta.
Mivel nyilván 28.500 ft sem volt a szlán, személyesen bemész és kifizetik neked.
Hogyhogy mi ez?
Inkasszó.
Zárolták a számlád, jogosan, törvényesen.
Mindegy, milyen pénz volt rajta.
A mentes összeg felvehető személyesen.
Végrehajtás alól mentes összeg a 28.500,- Ft.
Ez a rendelkezés a bankokra is vonatkozik függetlenül attól, hogy nem minden bank tartja be a szabályokat.
Amint bankszámlára érkezik bármilyen ellátás, jövedelem, nem érdekes, hogy milyen jogcímen kapod, számlapénzként funkcionál, nem pedig családi pótlékként. A bank nem köteles vizsgálni, hogy milyen jogcímen érkezik rá összeg. A kifizetőnek közvetlenül kiadott jövedelem letiltásnál köteles a kifizető vizsgálni, hogy mentes összegre adták ki a letiltást, vagy sem. Ha igen, akkor nem lehet teljesítenie a letiltást. A bank ilyen szempontból nem kifizető, hanem pénzintézet, aki szolgáltatást nyújt.
Sok bank még a végrehajtás alól mentes összeget is zárolja, tehát ott van az, csak éppen nem tudsz hozzáférni. Ez is szabálytalan! Azt jogod van felvenni!
Ilyenkor menni kell "asztalt borogatni", és felügyeleti szervvel "fenyegetőzni".
Normális bankok betartják a szabályokat, de bizony van olyan, amelyik nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!