OTP-ben dolgozók, lehetséges ez? Help. Bővebben lent:
Anyukám 2 napja befizetett az OTP-ben csekkeket.Már aznap délután kint volt a lakásunkon 2 OTP-s,hogy akarnak vele beszélni.Gondoltam,hogy elfizetésről lehet szó,mert az egyik kibökte,hogy ezt nem tudja kifizetni.
Anyukám nem vett észre semmit,mármint,hogy többet adtak volna vissza a kelleténél.Ma reggel megint kijöttek,hogy miért nem ment be megbeszélni a dolgot,és ha nem megy be továbbra is,akkor feljelentik.Mert kamerafelvétel van a dologról.Szegény 70 éves anyukám nem fegyverrel rabolt,és most mégis itthon zaklatnak és fenyegetőznek!
Lehet valami bajunk ebből?
Légyszi segitsetek!!!!!!!!!!
Én ezt nem értem!!!
Anyukád bement az OTP-be befizetni a csekkeket.Vagyis a kitöltött csekkeket amire rá van írva a befizetendő összeg,és a pénzt oda adta,az Otp-ben dolgozó nőnek/férfinak.Az le ellenőrizte a csekket,átszámolta a pénzt,és nyugtát adott anyukádnak(csekk egyik fele anyukádnál van),és mehetett a maga útjára..Eddig értem! De utána mi volt??
Kiment 2 OTP-ember a lakására??? Ilyet szoktak csinálni? mert én még nem hallottam ilyen eljárásról...
Milyen pénzt nem tud oda adni anyukádnak??
Ezt sem értem!!
Én nem vagyok OTP-s dolgozó de nem hiszem,hogyha valaki többet fizetne be mint amennyit kellene,akkor kiszaladnak a lakására,és ott helyben fizessék ki..Ilyen nincs..Legfeljebb telefonon vagy levélben értesítik,hogy az illető menjen be az Otp-hez,mert valami gond van...
Akkor sem ez az eljárás,hogy 2 ember kimegy a lakására...
Ilyenkor egy telefon vagy levél kell hogy jöjjön amiben megkérik,hogy fáradjon vissza mert a kolléganő rosszul adott vissza.És nem fenyegetni kell rögtön.
Anyukád helyében panaszt tennék az OTP ellen,hogy mit képzelnek milyen módon fenyegetik őt.nem anyukád hibázott,és amúgy is reklamáció helye nincs ha már a bankból is kijött.Miért nem szóltak rögtön akkor??Anyukád is érvelhetne,hogy a nyugtát megkapta,és azon ennyi összeg szerepel vagyis a dolgozó a pecséttel,aláírásával igazolta,hogy ő a nyugta szerinti összeget adta anyukádnak..A dolgozó hibája volt,nem anyukádé(na jó azért ilyen esetben mindig megszámoljuk a pénzt,hátha kevesebbet adnak vissza alapon)
Nem beszélve arról,hogy az OTP-nek sem egyből fenyegetőznie kell,hisz anyukád is mondhatná,hogy nem emlékszik,hogy többet kapott volna vissza,és szeretné látni a kamerás felvételt..A saját szemével akar megbizonyosodni,hogy tényleg ő maga van a felvételen..
Addig ki ne fizessen bármit is!!!
(ilyen esetben bárkihez oda rohanhatnának,hogy fizessen,mert többet kapott vissza)
Nem árt óvatosnak lenni az OTP-vel...Sajnos nekem is 10 éve tartó vitám van velük...(10 éve halott apósomat fenyegetik állandóan,hogy tartozik nekik..)
Jó,mi?
Akkor nincs semmi félnivalónk,ugye?
A mai világban sohasem lehet tudni.
CSak azt nem értem,hogy miért jöttek ki házhoz.
És tényleg így van,ha rosszul is kapott vissza,az ő javára,/nem lehet valami nagy összeg/,akkor pénztártól való távozás után reklamációt nem fogaunk el!
Ez a becsületsértéses dolog nem is rossz!
Próbáltam felhívni a fiókigazgatót,de a telefonkönyvben rossz szám van.
Ha lesz időm veszekedni/2 gyerekkel vagyok itthon/,akkor megkeresem,és kiverem a balhét!
Ne aggódj! Anyukádnak nem lehet baja ebből mert nem ő hibázott!
Az eljárás felháborító(jól írták,hogy ilyet nem lehet csinálni),és anyukád megkapta a csekk bizonylatot.Ugye az megvan??mert ti evvel a bizonylattal tudtok érvelni,hogy ti ennyi pénzt kaptatok vissza amennyi jár..
Egyébként jó pár évvel ezelőtt volt a híradóban egy hasonló eset..Egy banki dolgozónő tévedésből 100 ezer forint helyet 1 millió forintot fizetett ki egy embernek..A híradóban bemondták,hogy legyen szíves az illető emberke aki ebben az időpontban ebben a bankban vette a át a pénzt,vigye vissza,mert ha nem jelentkezik akkor a banki dolgozó hölgynek kell visszafizetnie...
Vagyis az ő hibájából történt,és a hiány őt terheklte,nem a férfit..
Anyukád esete is hasonló...Ha már elment nincs reklamáció..Hibázott a dolgozó viselje a következményeket,és ne egy idős asszonyt fenyegessen..(van egy olyan érzésem,hogy a 2 ember nem hivatalosan voltak kint a lakásnál,csak a banki dolgozó kérte meg őket)Ez nagy hiba volt,mert emiatt is lehet panaszt tenni.(zaklatás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!