Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » OTP-ben dolgozók, lehetséges...

OTP-ben dolgozók, lehetséges ez? Help. Bővebben lent:

Figyelt kérdés

Anyukám 2 napja befizetett az OTP-ben csekkeket.Már aznap délután kint volt a lakásunkon 2 OTP-s,hogy akarnak vele beszélni.Gondoltam,hogy elfizetésről lehet szó,mert az egyik kibökte,hogy ezt nem tudja kifizetni.

Anyukám nem vett észre semmit,mármint,hogy többet adtak volna vissza a kelleténél.Ma reggel megint kijöttek,hogy miért nem ment be megbeszélni a dolgot,és ha nem megy be továbbra is,akkor feljelentik.Mert kamerafelvétel van a dologról.Szegény 70 éves anyukám nem fegyverrel rabolt,és most mégis itthon zaklatnak és fenyegetőznek!

Lehet valami bajunk ebből?

Légyszi segitsetek!!!!!!!!!!

2010. márc. 18. 12:09
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

Én ezt nem értem!!!

Anyukád bement az OTP-be befizetni a csekkeket.Vagyis a kitöltött csekkeket amire rá van írva a befizetendő összeg,és a pénzt oda adta,az Otp-ben dolgozó nőnek/férfinak.Az le ellenőrizte a csekket,átszámolta a pénzt,és nyugtát adott anyukádnak(csekk egyik fele anyukádnál van),és mehetett a maga útjára..Eddig értem! De utána mi volt??

Kiment 2 OTP-ember a lakására??? Ilyet szoktak csinálni? mert én még nem hallottam ilyen eljárásról...

Milyen pénzt nem tud oda adni anyukádnak??

Ezt sem értem!!

Én nem vagyok OTP-s dolgozó de nem hiszem,hogyha valaki többet fizetne be mint amennyit kellene,akkor kiszaladnak a lakására,és ott helyben fizessék ki..Ilyen nincs..Legfeljebb telefonon vagy levélben értesítik,hogy az illető menjen be az Otp-hez,mert valami gond van...

2010. márc. 18. 12:40
 2/23 A kérdező kommentje:
Nem erről van szó,hanem arról,hogy állitólag anyának több pénzt adtak vissza,mint amennyit kellett volna,és most azt akarják visszakövetelni.
2010. márc. 18. 12:45
 3/23 anonim ***** válasza:

Akkor sem ez az eljárás,hogy 2 ember kimegy a lakására...

Ilyenkor egy telefon vagy levél kell hogy jöjjön amiben megkérik,hogy fáradjon vissza mert a kolléganő rosszul adott vissza.És nem fenyegetni kell rögtön.

Anyukád helyében panaszt tennék az OTP ellen,hogy mit képzelnek milyen módon fenyegetik őt.nem anyukád hibázott,és amúgy is reklamáció helye nincs ha már a bankból is kijött.Miért nem szóltak rögtön akkor??Anyukád is érvelhetne,hogy a nyugtát megkapta,és azon ennyi összeg szerepel vagyis a dolgozó a pecséttel,aláírásával igazolta,hogy ő a nyugta szerinti összeget adta anyukádnak..A dolgozó hibája volt,nem anyukádé(na jó azért ilyen esetben mindig megszámoljuk a pénzt,hátha kevesebbet adnak vissza alapon)

Nem beszélve arról,hogy az OTP-nek sem egyből fenyegetőznie kell,hisz anyukád is mondhatná,hogy nem emlékszik,hogy többet kapott volna vissza,és szeretné látni a kamerás felvételt..A saját szemével akar megbizonyosodni,hogy tényleg ő maga van a felvételen..

Addig ki ne fizessen bármit is!!!

(ilyen esetben bárkihez oda rohanhatnának,hogy fizessen,mert többet kapott vissza)

Nem árt óvatosnak lenni az OTP-vel...Sajnos nekem is 10 éve tartó vitám van velük...(10 éve halott apósomat fenyegetik állandóan,hogy tartozik nekik..)

2010. márc. 18. 12:56
 4/23 anonim válasza:
Mehet a két ember a sohivatalba.Pénztártol valo távozás után nincs reklamáció.Ezt az állitásukat egyébként is bizonyitani kéne,de nem mennének vele sokra.Egyébként én öket fenyegetném vissza becsület sértésért.Mi az hogy egy idös embert megvádolnak.Kamera? Felháboritó!!
2010. márc. 18. 13:01
 5/23 anonim ***** válasza:
És az nem lehet,h vki át akar verni titeket? Úgy értem sokféle módon akarnak pénzt kicsalni az emberből...
2010. márc. 18. 13:05
 6/23 A kérdező kommentje:

Jó,mi?

Akkor nincs semmi félnivalónk,ugye?

A mai világban sohasem lehet tudni.

CSak azt nem értem,hogy miért jöttek ki házhoz.

És tényleg így van,ha rosszul is kapott vissza,az ő javára,/nem lehet valami nagy összeg/,akkor pénztártól való távozás után reklamációt nem fogaunk el!

2010. márc. 18. 13:18
 7/23 A kérdező kommentje:

Ez a becsületsértéses dolog nem is rossz!

Próbáltam felhívni a fiókigazgatót,de a telefonkönyvben rossz szám van.

Ha lesz időm veszekedni/2 gyerekkel vagyok itthon/,akkor megkeresem,és kiverem a balhét!

2010. márc. 18. 13:20
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj! Anyukádnak nem lehet baja ebből mert nem ő hibázott!

Az eljárás felháborító(jól írták,hogy ilyet nem lehet csinálni),és anyukád megkapta a csekk bizonylatot.Ugye az megvan??mert ti evvel a bizonylattal tudtok érvelni,hogy ti ennyi pénzt kaptatok vissza amennyi jár..

Egyébként jó pár évvel ezelőtt volt a híradóban egy hasonló eset..Egy banki dolgozónő tévedésből 100 ezer forint helyet 1 millió forintot fizetett ki egy embernek..A híradóban bemondták,hogy legyen szíves az illető emberke aki ebben az időpontban ebben a bankban vette a át a pénzt,vigye vissza,mert ha nem jelentkezik akkor a banki dolgozó hölgynek kell visszafizetnie...

Vagyis az ő hibájából történt,és a hiány őt terheklte,nem a férfit..

Anyukád esete is hasonló...Ha már elment nincs reklamáció..Hibázott a dolgozó viselje a következményeket,és ne egy idős asszonyt fenyegessen..(van egy olyan érzésem,hogy a 2 ember nem hivatalosan voltak kint a lakásnál,csak a banki dolgozó kérte meg őket)Ez nagy hiba volt,mert emiatt is lehet panaszt tenni.(zaklatás)

2010. márc. 18. 13:29
 9/23 A kérdező kommentje:
Nem kapott semmilyen bizonylatot,mert csak sima posati csekket fizetett be.
2010. márc. 18. 13:57
 10/23 anonim válasza:
76%
Ja!! Egyébként nem vagy köteles senkit beengedni,a Te behivásod,vagy engedélyed nélkül magánlaksértést követ el.A kapu elött meg hadd ácsinkozon,majd megunja és elmegy a sohivatalba.Neked és édesanyádnak is nyugalmat,szép napot kivánok.
2010. márc. 18. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!