Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » OTP junior bankszámla csinálta...

OTP junior bankszámla csináltatásához miért kell szülő jelenléte?

Figyelt kérdés
Kell az aláírásuk is vagy csak a jelenlétük?
2015. okt. 25. 09:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kell az aláírásuk is.Nem vagy 18 éves, ezért kell.
2015. okt. 25. 09:10
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Junior számla, tehát kiskorúaknak való. Kiskorú nem nyithat számlát szülői beleegyezés nélkül.

Amúgy én is OTP junioros voltam, vigyázz, mikor betöltöd a 18at, automatikusan átpakolnak egy számlacsomagba, ami nagyon kedvezőtlen, drága. Ha nagykorú leszel, azonnal válts számlacsomagot.

2015. okt. 25. 09:13
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A junior nem 18 éves korig van, hanem 24-ig... az én lányom tavasszal töltötte a 18 évet, és nem pakolták át más csomagba, maradt a juniorja...
2015. okt. 25. 09:17
 4/8 anonim ***** válasza:
65%
Akkor mi írtunk alá valami hülyeséget... engem áttettek tempó csomagba 18 évesen, úgy kellett szaladni, hogy csináljanak valamit, mert szipolyozták a pénzem :)
2015. okt. 25. 09:18
 5/8 anonim ***** válasza:

Azért kell a szülő jelenléte és az aláírása, mert ugyan nem tudom, hogy hány éves vagy, de a polgárjog szerint :

" PTK.

12. § Kiskorú az, aki a tizennyolcadik életévét még nem töltötte be, kivéve, ha házasságot kötött.

12/A. § (1) Korlátozottan cselekvőképes az a kiskorú, aki a tizennegyedik életévét már betöltötte és nem cselekvőképtelen.

12/B. § (1) Cselekvőképtelen az a kiskorú, aki a tizennegyedik életévét nem töltötte be.

Azaz 18 év alatt mindenki kiskorú (kivéve, ha házas), 14 év alatt cselekvőképtelen kiskorú, 14-18 között korlátozottan cselekvőképes kiskorú (ha nincs gondnokság alá helyezve.

Aki korlátozottan cselekvőképes, az nem írhat alá pl.szerződéseket önállóan - hát ezért.

2015. okt. 25. 09:20
 6/8 anonim ***** válasza:
23%
4-es tökéletesen leirta. Kérdező, nehogy azt hidd, hogy egy bank azért fordul a fiatalok felé, mert unatkozik ... Természetesen a naivságot célozzák és azt, hogy szó szerint minden apróságért kaszálnak rólad jó sok pénzt.
2015. okt. 25. 09:25
 7/8 anonim ***** válasza:

A junior csomagbol nem kaszalnak.

" vigyázz, mikor betöltöd a 18at,

automatikusan átpakolnak egy

számlacsomagba, ami nagyon

kedvezőtlen, drága. Ha nagykorú

leszel, azonnal válts

számlacsomagot."

24-ig nincs valtozas, utana jump csomag lesz talan 28ig

18 es 24 kozott akar onalloan is lehet juniort csinaltatni.

2015. okt. 26. 00:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Oké, a saját tapasztalatomat írtam, jót akartam, kár így lepontozni.
2015. okt. 26. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!