OTP junior bankszámla csináltatásához miért kell szülő jelenléte?
Junior számla, tehát kiskorúaknak való. Kiskorú nem nyithat számlát szülői beleegyezés nélkül.
Amúgy én is OTP junioros voltam, vigyázz, mikor betöltöd a 18at, automatikusan átpakolnak egy számlacsomagba, ami nagyon kedvezőtlen, drága. Ha nagykorú leszel, azonnal válts számlacsomagot.
Azért kell a szülő jelenléte és az aláírása, mert ugyan nem tudom, hogy hány éves vagy, de a polgárjog szerint :
" PTK.
12. § Kiskorú az, aki a tizennyolcadik életévét még nem töltötte be, kivéve, ha házasságot kötött.
12/A. § (1) Korlátozottan cselekvőképes az a kiskorú, aki a tizennegyedik életévét már betöltötte és nem cselekvőképtelen.
12/B. § (1) Cselekvőképtelen az a kiskorú, aki a tizennegyedik életévét nem töltötte be.
Azaz 18 év alatt mindenki kiskorú (kivéve, ha házas), 14 év alatt cselekvőképtelen kiskorú, 14-18 között korlátozottan cselekvőképes kiskorú (ha nincs gondnokság alá helyezve.
Aki korlátozottan cselekvőképes, az nem írhat alá pl.szerződéseket önállóan - hát ezért.
A junior csomagbol nem kaszalnak.
" vigyázz, mikor betöltöd a 18at,
automatikusan átpakolnak egy
számlacsomagba, ami nagyon
kedvezőtlen, drága. Ha nagykorú
leszel, azonnal válts
számlacsomagot."
24-ig nincs valtozas, utana jump csomag lesz talan 28ig
18 es 24 kozott akar onalloan is lehet juniort csinaltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!