Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Szerintetek kapnank igy hitelt?

Szerintetek kapnank igy hitelt?

Figyelt kérdés
Van 5 millio forintunk, ezenkivul jovore lejar az ltp, ahonnan osszesen, hitellel egyutt 4 millio 900 ezret tudnank kiszedni, de mi biztosan bent hagyjuk meg egy evig (szoval leghamarabb 2017-ben vennenk lakast), ez az osszeg kb. egymillioval tobb lenne, es ennek a fele a hitel. Szoval van 5 millio onero, kb. 2 es fel millio ltp, plusz ennyi hitel (utobbit elnagyoltam). Remelem,hogy ertheto. :) Szerintetek lenne eselyunk az ltp-s hitelt megkapni, ha mind a kettonknek havi 120 000 a netto fizuja, ellenben kozalkalmazottak vagyunk, hatarozatlan szerzodessel, mindig pontosan fizettunk, es a torlesztofizetessel se lenne baj, annak a tobbszorose megy el alberletre. 10 millio korul vennek lakast, Kispesten.
2015. szept. 10. 15:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
50% onresszel szerintem siman menni fog, kozalkalmazottkent plane.
2015. szept. 10. 16:16
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

" kozalkalmazottkent plane."

Az elôny hitelbirálatnál?

2015. szept. 10. 17:39
 3/10 anonim ***** válasza:
74%
igen, mert a közalkalmazott ha akar nyugdíjig ülhet a langyos f0sban, nem úgy, mint egy versenyszférás.
2015. szept. 10. 18:34
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Már most is tudnátok lakást venni. Az LTP-tek már több, mint 4 éves? Mennyit fizettek rá havonta? A fizetésetek elég a hitelre, így nem teljesen értem, mi értelme várni úgy, hogy többszörösét fizetitek albérletre, mint a havi részletek, ráadásul az ingatlan árak elég rendesen mennek felfelé Pesten. (Ezt az utóbbit nem csak állítom, tapasztalom is, mert épp Kispesten dolgozom egy nagyobb ingatlan irodában, mint hiteltanácsadó, és azt látom, hogy a jobb ingatlanokra nem alku van, hanem inkább licit.)
2015. szept. 10. 19:14
 5/10 A kérdező kommentje:
Az ltp csak jovore (marcius) lesz 4 eves, En az elejen 13 ezret fizettem, a ferjem 20-at, illetve nyaron mar en is felemeltettem 20 ezerre. Azert nem veszunk meg lakast, mert van egy nagyobb csaladi problema, amibol meg nem tudjuk, hogy hogyan jovunk ki. Ez jovo marciusig nem fog megoldodni (oroklessel kapcsolatos), es akkor mar bent hagyjuk a penzt kereken egy evig az allami tamogatas miatt. Ha jovore lejar az ltp, de mi szeretnenk tovabb fizetni, akkor azt jelezni kell valahogy vagy automatikusan megy addig a fizetes, amig nem szolunk?
2015. szept. 10. 19:30
 6/10 A kérdező kommentje:
...es termeszetesen koszonom az eddigi hozzaszolasokat! :)
2015. szept. 10. 19:31
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Fizethetitek tovább is az LTP-t, de lehet szerződést is módosítani 2000Ft díjért. Mindkét esetben jár az állami támogatás.

Hiteligénylés előtt érdemes lesz alaposan körülnézni, mert jelenleg nem az a jó megoldás, ha az LTP hitelét kéred. Most kedvezőbbek a banki hitelek, ráadásul ott is fix a kamat, persze nem tudni, mi lesz később, ezért kell mindig aktualizálni a lehetőségeket.

2015. szept. 10. 19:52
 8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom a valaszodat, igazan hasznos, ami itt az oldalon, eleg ritka! :)
2015. szept. 10. 20:22
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Itt az oldalon rengeteg az önjelölt "mindenhez értő", viszont nekem ez a szakmám, szégyen lenne számomra, ha nem adnék hasznos tanácsot:)
2015. szept. 11. 07:07
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Azt se hagyjátok figyelmen kívül, hogy az ingatlan árak épp lefelé v felfelé mennek-e. Mert nem biztos, hogy jó ötlet várni, lehet h most olcsóbban megkapjátok a házat. Csak egy ötlet.
2015. szept. 11. 07:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!