Hitelt akarunk felvenni. Szerintetek mennyit kapnánk és melyik banknál?
Semmi esélyetek.
Ha a 2,5 miléliót elosztod 5 évre, majd 12 hónapra, akkor havi 42 ezer ft törlesztő jön ki KAMAT NÉLKÜL.
Azaz nyugodtan számolhatsz havi 50-60 ezer közötti törlesztővel.
Kettőtök jövedelme nincs még 110 ezer sem. Megélhetésre, rezsire maradna 50 ezer/2 fő, azaz kb. 25 ezer/fő.
Nincs az a bank, amelyik hitelképesnek minősítene.
Én kb. nettó 125-öt kerestem egyedül, amikor felvettem a hitelemet 3 éve, a törlesztőm 40 ezer alatt volt! Ha ebből indulunk ki, akkor a törlesztő kb. a kereset egyharmada legyen. Szóval nálatok max. 35 ezer, tehát vagy az összeget csökkentitek le, vagy nem 5, hanem 10 évben gondolkodjatok.
Alapvetően két dologtól függ, hogy kaptok-e hitelt, vagy sem:
1.
Kezesek hitelképessége (mennyi a jövedelmük, mennyi idősek, vannak-e már hiteleik, vannak-e eltartottjaik?)
2. Megfelelő értékű ingatlan fedezet (a megvásárolandó ingatlanon kívül van-e másik fedezet, ha igen, mennyit ér, hol van, milyen állapotú, milyen a komfort fokozata, miből épült?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!