Netbankban, az átutalási adatok kitöltésekor nem lehet beírni a bank nevét, miért? Netán bankszámlaszám alapján beazonosítja?
Figyelt kérdés
Ha valaki másik banknál van mint ahol én vagyok és neki szeretnék utalni, honnan tudhatom, hogy jó helyre megy a pénz, ha nem írhatom be annak a banknak a nevét amelyhez a szám tartozik, valamint elég ha véletlenül el van írva 1-1 számjegy...
Utalásnál a "kedvezményezett neve" részben mennyire azonosítják be a címzettet és ha rossz számlára menne, akkor visszatérítik, vagy mi történik? Soha nem utaltam még on-line, mennyire biztonságos ez?
2015. szept. 2. 17:43
11/11 anonim válasza:
Egy bankszámlaszámot véletlenül elrontani nem nagyon lehet. Tekintve hogy két vagy három ellenőrző szám van benne, ha egy számot elírsz, az ellenőrző karakter hibás lesz és már jön is az üzenet, hogy sorry érvénytelen számlaszám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!