Netbankban, az átutalási adatok kitöltésekor nem lehet beírni a bank nevét, miért? Netán bankszámlaszám alapján beazonosítja?
Ha valaki másik banknál van mint ahol én vagyok és neki szeretnék utalni, honnan tudhatom, hogy jó helyre megy a pénz, ha nem írhatom be annak a banknak a nevét amelyhez a szám tartozik, valamint elég ha véletlenül el van írva 1-1 számjegy...
Utalásnál a "kedvezményezett neve" részben mennyire azonosítják be a címzettet és ha rossz számlára menne, akkor visszatérítik, vagy mi történik? Soha nem utaltam még on-line, mennyire biztonságos ez?
A bankszámlaszám elég sokmindent azonosít. Nem csak azt, hogy melyik bank, de még a bankfiókot is, amelyikben nyitották.
Utalás előtt ellenőrizd a számlaszámot legalább kétszer. Ismerős a probléma, az első munkahelyemen kellett jó sokat utalnom, ráadásul nagy összegeket is, tiszta stresszben voltam :D
A bankszámlaszámok azonban eléggé redundánsak, úgyhogy nehéz úgy elírni, hogy pont egy másik számlára utalj. A kedvezményezett nevével is egyeztetik, nekem például át is szokta alakítani a saját formátumra. Például ha a "gipsz Jakab" nevet írom, akkor az ellenőrző képernyőn "GIPSZ JAKAB LAES" jelenik meg, nyilván így tárolja a rendszer.
Egyébként ha mégis gikszer van és elrontottad az utalást, akkor vissza tudod igényelni az elutalt pénzt. A pontos menetét nem tudom, kicsit macerás, be kell menni a bankba hozzá, de megoldható.
Köszönöm.
Ha a kedvezményezett neve és a számlatulajdonos neve nem egyezik meg, mi történik az átutalt összeggel?
"Ha a kedvezményezett neve és a számlatulajdonos neve nem egyezik meg, mi történik az átutalt összeggel?"
Semmi, ugyanúgy megérkezik az összeg.
"Például ha a "gipsz Jakab" nevet írom, akkor az ellenőrző képernyőn "GIPSZ JAKAB LAES" jelenik meg, nyilván így tárolja a rendszer."
Persze, ha bankon belül utalsz, akkor létezhet ilyen, de bankon kívül fogalmad sincs, mi a számla neve.
Köszönöm Mindenkinek a válaszokat.
#5 pedig a kötekedést megtarthatta volna magának.
A biztonságosságról érdeklődtem, a kötekedés nem érdekel.
Akitől kapom aszámlaszámot, ő is elírhatja véletlenül, nem a saját ezirányú képességeimben kételkedtem.
Keresd meg magadban, hogy miért okoz örömöt, ha megpróbálsz valakit dehonesztálni, lehúzni. Ennek lelki okai szoktak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!