Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Tudok lakáshitelt felvenni?...

Tudok lakáshitelt felvenni? Többi lent.

Figyelt kérdés

Lakáshitelt szeretnék felvenni önerő nélkül, hogy működik 2015ben? 10millió alatti összeget. Van félre rakva bankszámlámon 1,5millió,de azt vészesetre tartogatnám. Dolgozom szóval van bejelentett munkahelyem. Mik kellenek,hogy megy a dolog?

Jövő héten tudom pontosan bankba megkérdezni.

2015. aug. 17. 13:50
 1/10 anonim ***** válasza:
93%

Önerő nélkül nem megy. Mindenképpen kell betolnod kp-t.

Az ingatlan ÉRTÉKÉNEK a 80%-át adja a bank. Tehát ha 1milliót beteszel önerőnek, akkor egy 5 milliós ingatlant tudsz venni, mert 4milliót ad a bank (prsze ha a többi feltételnek megfelelsz). Persze ha 4 millióért veszed meg az 5 milliós ingatlant, akkor nem kell önerő. De ritkán lehet ilyen jó boltot kifogni.

Bankszámlára kell érkeznie a jövedelemnek, ez sokat javít a megítélésen. A munkaviszonynak legalább 6 hónaposnak kell lennie.

2015. aug. 17. 13:57
 2/10 A kérdező kommentje:
7000000 kellene igazából, munkaviszony bőven meg van. Ahhoz a bakhoz megyek be ahol van bankkártyám. Esetleg,házrészre felvehető? Vagy ez a bevonás,hogy működik?
2015. aug. 17. 14:57
 3/10 anonim ***** válasza:
42%

7milliót ér az ingatlan? Akkor 6,6millió forintot fogsz maximum kapni.

Házrész sem gond, ha tisztázott a földhivatalban is a tulajdon.

2015. aug. 17. 15:04
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen 7 millióért szeretnék vásárolni.
2015. aug. 17. 15:07
 5/10 A kérdező kommentje:
Raktam lakástakarékot is 3 év és lejár erre is fel tudom használni.
2015. aug. 17. 15:08
 6/10 A kérdező kommentje:
Ismerős által akarom megvenni mert megy külföldre és nagyon baráti ez az ár érte. Csak nem tudom,hogy ad a bank 7 milliót.
2015. aug. 17. 15:09
 7/10 anonim ***** válasza:
20% önerő törvényi előírás.
2015. aug. 17. 17:13
 8/10 anonim ***** válasza:

Ahogy többen mondták, a 20% önerő törvényi előírás, ezt a bankok nem kerülhetik meg, és minden bankban ugyanezt fogják elvárni.

Ami még nem hangzott el, hogy a 20% csak a minimum előírás, a bankok saját maguk előírhatnak magasabb összeget, például rossz állapotú vagy rossz helyen lévő ingatlan esetében, kis falvakban nem ritka, hogy akár 50% önerőt is megkövetelnek a bankok, mivel nem igazán forgalomképesek az ingatlanok.

2015. aug. 17. 17:25
 9/10 anonim ***** válasza:

3-as vagyok , rosszul írtam. 7 milliós ingatlannál max 5,6 milliót adnak.

Viszont ha pl 10milliót ér az ingatlan, akkor megkaphatod a 7 milliót is akár.

Vagy megbeszéled az ismerősöddel, hogy 7milliót ér az ingatlan, 5,6-ot hitelből állsz (ha kapsz annyit), a többit részletekben fizeted neki. Ezt a szerződésben is leírhatjátok.

2015. aug. 17. 17:28
 10/10 anonim ***** válasza:
50%

azért merész ezt így kijelenteni, hogy a nélkül nem lehet megoldani.

én meg tudtam csinálni.

főleg ha ismerős az illető.

annyi a nagy varázslat, hogy többet kell írni a szerződésbe. igen, kell hozzá szerencse is, nyilván nem lehet megjátszani egy 7 milliós ingatlannál, hogy 15 millióról írtok szerződést, de 7 helyett 8,5-ről lehet szó.

bele kell foglalni a szerződésbe, hogy azt az összeget már átadtad kp-ban önerőként, így te már csak 6,5, vagy 7 milliót igényelsz.

visszatérve a szerencsére, ahhoz kell, hogy az értékbecslő is rámoondja az áment, hogy az az ingatlan valóban ér 8,5-et.

én vidéken néhány éve 5-ért vettem a házat, 7-et írtunk a szerződésbe, kijött az ÉB, volt nála egy példány a szerződésből, nem sokat sz*rakodott, nem ment se alá, se fölé, ráírta, hogy 7-et ér, kész. ha a jövedelmed és egyéb adataid alapján a bank úgy ítéli meg, hogy jó adós leszel, akkor nekik is az az érdekük, hogy hiteld adjanak neked.

ha viszont az ÉB azt mondja a 8,5 millás szerződésre, hogy ácsi, a ház csak 7-et ér, akkor borul az egész.

viszont ilyen esetben simán fel kéne használnod a megtakarításodat, mi lehet ennél fontosabb, mint lakáshoz jutni?

jó az, ha van ekkora összeged, de mégis mire, ha nem lakáscélra?

nálam pl. a vész esete az lenne, ha elromlana a hűtő vagy a mosógép, amiből azonnal kell új. de ezek 60-80 ezer körül mozognak. ami még nagy vész lenne, az egy temetés, de arra meg nem kell 1,5 millió.

tudom, jönnek majd az okosok az általam leírtakat megcáfolni, de én tényleg így vettem a házat, csak annyi kérdésnél leírtam már jó hosszan a történetet, hogy már nincs erőm újra és újra leírni ennél részletesebben.

2015. aug. 17. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!