Miért utasított el a Cetelem Bank?
Egy áruvásárlási hitelt az alábbi okok miatt utasíthatnak el (főleg, ha ebből több is igaz rád):
- túl fiatal életkor (25 év)
- semmi ingó és ingatlan vagyon
- alacsony jövedelem
- alacsony kp-s bér
- problémás munkáltató
- egyedülálló
- meglévő egyéb hitelek, (hitelkártya, hitelkeret is hitelnek számít)
4.valaszolo koszonom hogy felreszletezted. Ebbol 3nak nem felelek meg. Nem vagyok 25 eves, egyedulallo vagyok es nincs sajat lakasom.
De azert ez botrany, hogy emiatt nem vehetek magamnak semmit. Ebbe aztan nagy fairplay nincsen.
Es akkor telefont meg tudtam venni a Telenornal 140.000-ert elofizetessel...-.-
Es akkor a hiteligenyles felteteli kozott ne a 18 ev eletkor betoltes legyen hanem akkor kerek perec irjak oda, hogy kinek adnak hitelt...csak az tul egyszeru lenne igy meg amit kiirnak, hogy ezen feltetelknek kell megfelelni az meg csak marketing. En akkor se ertem ezt az egeszet es nem is fogom soha se megerteni.
A bankok által leírt 18 éves életkor, a legalább minimálbért elérő jövedelem csak alapfeltétel, ami nem azonos az ELÉGSÉGES feltétellel. Semelyik bank nem fogja neked "kerek-perec" leírni, milyen feltételekkel ad hitelt, mivel egy banknak bármikor joga van nemet mondani minden indok nélkül. Hitelt adni attól még nem kötelező, mert Te teljesíted a kérelem befogadásához szükséges alapfeltételeket.
Pl egy olyan ügyfél, aki ugyanannyi idős, mint pl Te, de van lakása, autója, van többéves munkaviszonya, egész más megítélés alá esik hiteligénylés szempontjából, mint akinek semmilyen értékelhető vagyona nincs, ezért nem lehet egyértelműen leírni, hogy hány éves kortól adnak hitelt, mert ez nem egy egzakt tudomány.
Így már érthetőbb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!