Ilona1943 kérdése:
Ki jártas végre hajtásban? Cetelem hitelem volt. Amit sajnálatos modon nem bírtam azzal az őszeggel fizetni ami előírt volt. De fizettem.
Figyelt kérdés
A bank telefonos zaklatásai folytán mindig közöltem a hivóval hogy miért és menyit tudok fizetni. Egy idő után fel mondták a hitelt és behajtókhoz kerültem. Akikkel szintén egyezkedni probáltam.6 hónapig engedték is azt az őszeget amivel el bírok de utánna nincs kegyelem.6 hónap eljöttével hivtam a behajtó irodát újabb egyezkedés reményébe ahol a hölgy arogáns le kezelő módon utalt az élet koromra és mikor akarom ki fizetni.és nem hajlandó egyezkedni. csak abba az őszegbe amit ő meghatároz. mivel nem akartam több bajt fejet hajtottam. az már mindegy hogy kajára se nagyon futja amim marad.1 éve fizetem van még hátra 3 év. Viszont ami kezdettől fogva nem értek van egy összeg ami a tőke van egy kamat költségek. amivel a végre hajtókhoz kerültem.létezhet tőrvényileg is az hogy ennek az őszegnek a dupláját kérje a behajtó cég? egy kamattal együtt 500 ezer ft tartozásra kér 963 ezer ft ot.48 hónapra. aki tud válaszoljon amit meg köszönnék. és segitene vele. mi a jogi lépések ha van ilyen. és jogos e hogy át ruház egy másik néven futó behajtok hoz?#Behajtás!
2015. jún. 26. 15:22
1/1 anonim válasza:
Természetesen létezik és természetesen jogos is.
Az adósságod 4 részből tevődik össze:
1., A tőketartozás (tehát az az összeg amit kölcsönkértél a Cetelemtől)
2., A kamat (hiszen senki nem ad kölcsön ingyen). Ennek különböző kondíciói lehetnek, szerződéstől függ. Egy fedezet nélküli személyi kölcsönnek valószínűleg igen magas a kamata - de ezt tudtad amikor felvetted.
3., A késedelmi kamat. Ez egy büntetés, amiért nem és/vagy késve fizettél. Ez minden bizonnyal jóval magasabb, mint a kamat összege.
4., A végrehajtó költsége. A törvény szerint ezt 100%-ban te állod. Illetve náluk ketyeg tovább a késedelmi kamat, amíg ki nem fizeted a tartozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!