Van olyan bank ahol kaphatok hitelt vályog házra?
Nézd, konkrét bankot nehéz mondani, mikor nekem kellett akkor találtam, végig kellett hívogatni őket, volt aki élből elzárkózott, volt aki nem. Azóta azért eltelt egy kis idő, simán lehet, hogy szigorítottak a feltételeken, más meg enyhített... Most tényleg 8 nagy bank van, nem olyan nagy cucc körbetelefonálni.
Egyébként meg sok esetben nem azért nem adnak, mert vályog, hanem mert nincs forgalomképes helyen, csak egyszerűbb a vályogra fogni. Azt érdemes még tudni, hogy nagyon alacsonyra fogják értékelni, még akkor is, ha amúgy tökéletes állapotú, tehát simán kb a felére.
Több bankban is kaphatsz vályogházra hitelt, me nincs szerkezeti megkötés a fedezete, pl OTP, Erste, FHB, de úgy kalkulálj, hogy kevesebb hitelt adnak rá a bankok, mint egy téglaházra. Javasolt ilyen házaknál egy előzetes értékbecslés, ami alapján megtudható, mennyi a fedezeti értéke a háznak.
Én is profi hiteltanácsadót javaslnék, akinek van erre tapasztalata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!