Mit tudok tenni akkor, ha a bank egy tranzakciót többször von le?
Normál esetben ezt a bank észleli, és azonnal vissza is utalja a pénzt.
Ha ez nem történt meg, minél hamarabb menj be egy fiókba, és szólj.
Biztos, hogy levonta? Nem csak zárolta?
Bár honap vegeig akkor se veszel ebbol kajat, de legalabb idovel feloldodik akár automatikusan is.
A minuszt viszont nem ertem hogy sikerult?
Nem biztos, hogy a bankkal van a baj, mármint lehet, hogy elköltötted azt a pénzt, csak nem aznap.
De egyáltalán nem biztos, hogy megloptak!
Nem egyszer jártam már így. Megnéztem egy egyenlegem, 2 nap múlva jóval kevesebb volt, pedig nem is használtam a kártyámat.
Annyi a megoldás, hogy 1-2 nappal később rögzíti a tranzakciókat. Nem tudom, mitől függ, van olyan vásárlás/utalás, amit arra a napra hoz, amikor történt, más tranzakciót meg csak 2-3 nappal későbbre dátumoz.
Tehát lehet, hogy te 10.-én használtad a kártyád, és 12.-ére könyveli. Te ebből csak azt látod, hogy hoppá, 12.-én nem is költöttél róla, és egyből balhézol, hogy miért vontak le aznap pénzt. holott igen, aznap levonták, de 10.-én, a tényleges költés napján meg nem!
Ez rendszeres. Én is Erstés vagyok, de ehhez már hozzászoktam.
A bank meg tudja mondani, hogy hol és mikor használták a kártyádat. A tranzakció könyvelése történhet napokkal később is.
Ha a kártyádat valaki más használta általad nem ismert helyeken, időkben, le kell tiltani, és a banknál meg kell reklamálni ezeket a tranzakciókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!