Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha ellenem van (lesz) ingó...

Ha ellenem van (lesz) ingó végrehajtás (nincs semmim értékes),23 éves 60e-t érő autómat élettársamra íratom, lefoglalhatják-e miattam, tőle?

Figyelt kérdés
2010. márc. 4. 22:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"A rosszhiszeműűséget bizonyítani kell!!!"

Nem, hogyha például hozzátartozóddal kötsz szerződést (vagy olyannal, aki nyilvánvalóan a befolyásod alatt áll), akkor a rosszhiszeműséget és az ingyenességet alapból vélelmezni KELL. Ez a szabály. Tehát hiába állítod te, hogy az élettársad nem tudott a tartozásodról, vagy hogy ellenértéket kaptál cserébe, az lesz az alapfelállás, hogy bizony tudott, és nem adott érte semmit. NEKED kell bizonyítani ilyen esetben, hogy nem így volt.

2010. márc. 5. 11:26
 12/12 A kérdező kommentje:
Még nincs semmi végrehajtás alatt, a kocsi sem (23 éves rozoga Citrom ax), de már megkaptam a fizetési meghagyást, és 15 napom van, hogy fizessek fél milliót. A másodfokú döntés nem ad helyt további fellebbezésnek. 35 éve vezetek és hiszek az igazamban, így kapásból nem fizetek, s mire végrehajtás lesz esetleg, nekem már csak egy klottgatyám lesz. Idegen veszi meg a kocsit is, már holnap, egy másik idegen érdekes módon vesz egy hasonló kategóriájú használtat, amit kölcsön ad nekem még a túlvilágra is, amivel klottgatyában vihetem az élettársamat a kórházba, ha rájön a roham.
2010. márc. 5. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!