Melyik most a leg kedvezőbb hitel? Van e olyan hitel amit nagyobb osszeggel is lehet törleszteni (a havi törlesztö 20. 000ft de ha esetleg van 50. 000 akkor anyit fizetek be?
Rengeteg hitel van, én is fel tudtam volna venni egyet havi 20 e törlesztővel, de csak 300 ezret adtak volna - a kérdés szerintem inkább az, hogy megfelelsz-e a banki feltételeknek?
Ha igen, akkor nem hiszem, hogy van olyan bank, amelyik tiltakozna, hogy többet akarsz fizetni :-)
Sajnos-Hála Istennek a bankok nagyon megszigorították a feltételeket - így leggyakrabban abba futok bele, hogy nem is felelek meg.
Házvásárlásra is nagyon sokféle hitelt lehet kapni, ezért először az alapdolgokat kellene tisztázni:
- mennyi megtakarított pénzed van a vásárláshoz?
- milyen áron keresel ingatlant?
- hol szeretnél lakást venni?
- hitelképes vagy-e a kért hitelösszegre?
Az, hogy melyik a legkedvezőbb hitel, attól is függ, hogy Te milyen feltételeknek felesz meg. Sokkal jobb hitelt kap pl egy olyan ember, akinek sok pénze van és magas a jövedelme, mint az, aki minimálbér körül keres és alig van valami megtakarítása.
Adatok hiányában nem tudom megmondani, a Te adottságaid szerint számodra melyik lehet a legjobb hitel.
Mégis hogy mondjunk így valamit, ha nem tudjuk, van-e önerőd, mennyi a kereseted? stb.
Nos, a kedvedért azért megnéztem egy hitelkalkulátort:
8 millió felvételénél - ha megkapnád egyáltalán - havi 200 ezer ft kereset mellett, 20 ÉVES FUTAMIDŐvel a havi törlesztő részlet 49.965 ft.
De 5. millió felvételénél is havi 33.000. ft.
Minden embernek más feltételekkel, személyre szabottan ajánlják a hitelt, tehát hiába mondom, hogy ez és ez a legkedvezőbb: amit megkaphat x, azt nem kaphatja meg Z.
Na, azt most lehet lehúzni, mert nem tudtam segíteni :D (mert úgyis mindig ez megy :-( )
OK, ez így már ad némi támpontot, de még mindig rengeteg a kérdés.
Ez a kereset a nettód?
Mióta van munkahelyed?
Folyószámlára érkezik a béred? (Ha igen, melyik bankba?)
Van eltartottad?
Családi állapot?
Szeretnél igényelni CSOK-ot?
Van bármilyen meglévő hiteled?
Havonta mennyi részletet tudnál vállalni?
Adóstársad is van, vagy lenne, ha szükséges?
Elméletileg, ha minden stimmel, tudnék neked
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!