A Cib banktól valaki kapott már elszámoló levelet, esetleg vissza pénzt?
Nekem 2007-es EUR szabad felhasználású hitelem van,a rögzített árfolyamon forintosítás előtt 11 Mft, élő és 30 éves futamidejű. Az internetbankban 500 000 Ft-tal kevesebb tőkém látszódik forintosítás után.
Nálam a kamatot már az első 6 hónap után megemelték és 2 év után madnem a duplájára emelkedett. Ha a kezdeti kamatot vesszük alapul, én gyakorlatilag havonta átlagosan 25 000 Ft-tal több kamatot fizettem, mint kellett volna kb. 90 hónapon keresztül és mindezt kamatos kamattal kell kalkulálni.
Elkészítettem egy táblázatot hónapról-hónapra, hogy mennyi túlfizetésem volt az adott hónapban és a számításaim szerint 2 800 000 Ft körül kellene a tőkének csökkennie. A mfor.hu forintosítási hitlekalkulátora is hasonló összeget hozott ki nekem, tehát az internetbankban látható tőkecsökkenés még nagyságrendileg sincsen köszönőviszonyban, hogy mennyivel kellene a tőkémnek csökkenie.
Van 2 CIB lakáshiteles kollégám és nekik is csak elenyésző mértékben csökkent a tőkéjük, ezek alapján én azt gondolom, bár olvastam, hogy szerintük mindenkinek jóvárták már a hitelét, de ezek nem lehetnek a végleges számok.
Az is elgondolkodtató, hogy a 200 000 ügyfélkörrel rendelkező CIB (amelyből 70 000 banki a többi lízinges) saját kommunikációja szerint 24,7 Mrd forintot írt jóvá, ami 120 000 Ft/ hitelszerződés, amikor egy átlagos BBankos autólízinges 300eFt-ot kapott vissza, egy átlagos lakáshitele pedig 1,5 MFt-ot!!!
Tudtommal mind a BBbank, Erste vagy Raffeisen, tehát azok a bankok, akiknek hasonló nagyságrendű ügyfélkörük volt, mind 70-100 Mrd jóváírást tettek közzé idáig.
A fenti összegekből is látszódik, hogy valami nem stimmel az internetbankban látható összeggel, de szívesen várnám, hogy van-e valaki, akinek megfelelő mértékben csökkent a tőkéje...
Úgy látom a hozzászólók között mindenkinek teljesen más és más fajta hitele van. Azon kívül, hogy deviza alapúak. A saját hitelemből kiindulva viszont lehet, hogy az árfolyam különbözetet bele kellene számolnod a túlfizetéseknél.Gondolom nem az első perctől kezdve rögzített volt.És még egy nagy különbség az autóhitel és a lakás vagy szabad felhasználású között, hogy autóhitelesek esetében már 70-90%-án túl vagyunk a vállalt futamidőnek. Az én éves lebontású törlesztőm az úgy néz ki , hogy a 10 éves hitelnek 7,5 év alatt kifizettem a kamat 95%-át.Ezek után fordult meg a dolog , hogy most már inkább a tőkét fizettetik velem. Nem akarok ezzel senkit jobban elkeseríteni, de egy 20-30 éves futamidő esetében ahol egynegyede pörgött még csak le , háááát a tőkéből nem sok csökkenhetett még először a kamatot fizettetik ki mindig.
Nem tudom, hogy mi sül ki ebből az egészből, de világmegváltás az nem lesz , sajnos. Úgy néz ez ki.
Levél még most sem jött :(
Kollégámnak tegnap jött meg,merkantil bankos, 3 millió autóhitel ,2006-ban vették fel. 427ezer mínusz lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!