Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mit tudok csinálni, eladnám...

Mit tudok csinálni, eladnám az ingatlanomat, de nem tudom?

Figyelt kérdés
Az ingatlanomat szeretném eladni,a vevővel már meg is egyeztünk,ügyvédnél voltunk foglaló is volt,a bank biztatta a vevőt hogy megkapja a kölcsönt,de küldött becsüst aki az eladási ár alatti összeg alá szinte kétharmadára, becsülte az ingatlant és nem kapják meg a kölcsönt,még jó hogy nem volt részünkről foglaló.Mit tudunk csinálni ez ügyben vagy ők mit tudnak kezdeni,mindenki kétségbe van esve,a foglalót tudjuk hogy elbukták,s.o.s
2015. ápr. 12. 21:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
10-es, egy ingatlan annyit ér az ingatlan piacon, amit egy vevő hajlandó érte adni. Amennyiben ez köszönő viszonyban sincs egy banki értékbecsléssel, annak több oka lehet, de semmi esetre sem kell az eladót "urizálással" vádolni. Én már láttam nem egy olyan banki becslési eredményt, ahol gyakorlatilag az ingatlan egyáltalán nem felelt meg fedezetnek banki szempontból, ennek ellenére sokat ért az ingatlan piacon.
2015. ápr. 13. 09:26
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

ma 09:26

Hogy a vevő HITELBŐL mennyit adna meg az ingatlanért, az nem feltétlenül mérvadó. A bank pénzét én is könnyedén költeném.

A reális áron meghirdetett ingatlanokat többnyire hamar elviszik.

2015. ápr. 13. 09:43
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
böszme Feri, aki hitelből vásárol, akkor jár el okosan, ha körültekintőbb, mint a Kp-s vevő. Az már más kérdés, hogy ez sajnos nem így működik az emberek többségénél. Még mindig nagyon sok a felelőtlen hiteligénylő annak ellenére, hogy rengeteg a bedőlt hitel.
2015. ápr. 13. 09:54
 14/14 anonim ***** válasza:

A reális áron mért ingatlanokat hamar elviszik? Na, ez hülyeség. 5 éve az ingatlanunkat 10 millára becsülték,ma 6,5-ért áruljuk, de nem kell senkinek, mert egyrészt messze van, másrészt fel kell újítani, harmadrészt kb. ezer eladó ingatlan van a közelben.

A bank soha nem reális áron becsüli fel az ingatlant. Ez teljesen normális, hiszen belekalkulálja, hogy amennyiben nem tudják a hitelt fizetni, az ingatlan eladással neki is lesz egy csomó költsége. Ez még nem jelenti azt, hogy az eladó túlértékelte volna az ingatlant. Nyilván nem jelentkezett volna rá vevő. Inkább az a baj, hogy a vevőnek nem volt elég önereje.

2015. ápr. 13. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!