Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mit csináljak most már?...

Mit csináljak most már? Milyen jogi eszközöket vethetek be?

Figyelt kérdés

Tehát a lényeg.

2008-ban felvettem 1200000Ft személyi kölcsönt a Raiffeisen banknál. 2010-ben a bank átadta a törlesztésemet a Cessio Követeléskezelő Zrt-nek. A mai napon 1489248 Ft tartozásom van! Ez teljességgel lehetetlen. minden hónapban fizettem a havi 35000Ft törlesztést. A Cessio küldött "elszámolást" 2, 3, vagy éppen havonta, és mindegyiken ugyan az a 1489248 Ft szerepelt. Nem csökken a törlesztőm??

3 hónapja nem fizetem, megérkezett a felszólítás...

Mit tehetek? Egyébként se a Raiffaisen se a cessio nem küldött még semmilyen banki elszámoltatást, úgy tudom április végéig kell küldeniük.

Szórakozik velem ez a követeléskezelő? Vagy valóban ennyi lenne a tartozásom?! Egyébként minden egyes befizetett csekk megvan, minden egyes banki papír megvan...

2015. ápr. 10. 07:59
 1/2 anonim ***** válasza:
81%

Tényleg ennyi a tartozásod. A bank csak akkor adja át a behajtó cégnek az ügyedet ha nekik nem fizettél. A te esetedben a Cessio vállalta, hogy behajtja a tartozásodat. Te a banktól annak idején 1 millió 200 ezret felvettél, és mivel nem fizeted, így ráment a napi késedelmi pótlék, majd az évi késedelmi pótlék. A Cessio is napi késedelmi pótlékot, és az ügyintézési pótlékot is ráteszi. Bár írtad egy darabig fizetted a tartozásodat, ami valószínű, hogy kevesebb volt mint amennyit kellett volna fizetni, így lassan kezdett volna csökkenni. Mivel újra nem fizeted, így megint ugrani fog a tartozásod összege a sok késedelmi díjak miatt..

Senki nem szórakozik veled, ők helyesen jártak el. Egyébként azzal, hogy 3 hónapja nem fizeted, így azt kockáztattad meg, hogy a Cessio törli a részletfizetési lehetőségedet, és 1 összegben fogja követelni a pénzt. Ha szerencsés vagy, és újra engedik a részletfizetést (vagyis kapsz egy utolsó esélyt) akkor számíthatsz rá, hogy többet kell fizetnek mint 35 ezer forint.

Szóval a tartozás addig nem fog csökkenni míg rendesen nem kezded fizetni. (ugyanis előbb mindig a késedelmi és egyéb díjakat fizeted)

2015. ápr. 10. 08:29
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az első írja. Ismét nem a bank a hibás, mint láthatjuk 10-ből 9 esetnél.
2015. ápr. 10. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!