Hogy lehet hogy valaki felvett 2 millio hitlelt autovásárlásra, már visszatörlesztett 4 milliot és még tartozik másféllel?
A személyi hitel drágább.
Úgy lehet és lett belőle több, hogy változott az árfolyam a forint kárára. Pl. felveszel 2 millió forintnak megfelelő hitelt a mai nap,de devizahitelként amerikai dollárban, ami ma 275,5 Ft, majd később beüt a krach,felmegy az árfolyam és 1 amerika dollár nem 275,5 Ft lesz, hanem 400 Ft. És akkor csúnyán beszopod.
Ugyanilyen helyzet volt a valóságban a svájci frankkal. Úgy gondolták,h kedvező és elkezdtek svájci frank hitelt felvenni. Most pedig mindegyik sír a szája,h milyen szar neki. Szerintem egyik fejéhez sem szögeztek pisztolyt a bankban,h ne forintban,hanem frankban vegye fel. Így engem felettébb bosszant mikor a rosszra fordult helyzetük miatt sírnak. Persze nem lehetett teljesen előre látni, de aki egyáltalán nem konyít hozzá, az sztem ne okoskodjon, hanem vegye fel forintban...
Utolsó!
Olyanról nem hallottál,hogy egyes hiteleknél feltételhez kötötték,hogy svárjci frankba vagy köteles felvenni,már amennyiben szükséged van a hitelre?
Mert bizony volt ilyen is.
Odaírtam "amennyiben szükség volt a hitelre"
Ismerek sok olyan párt,akik anno lakáscélra vették fel,fészekrakó program,könnyített fizetés stb. Jobbnak látták a hitelt fizetni és majd a lakás előbb utóbb az övék lesz elven,mint az albérletet.Hiszen hasonló volt a törlesztés mint a bérleti díj.
Megszabták nekik a svájci frankot és így jártak
Na jól van 81%, nem kell játszani a hülyét.
Engem is próbáltak átverni a bankok, nem sikerült.
Valóban volt egy időszak, hogy forinthitelt nem adtak kb senkinek, legalábbis felénk.
Próbáltak mindenáron rábeszélni a svájci frankra, mert az mekkora biznisz.
Első!
De van!!!
Ismerős 1,5 m-ból visszafizetett 2.8-at és még három évig menne a hitel, ha most nem perelne...
Utolsó havi törlesztőrészlete 960 000 ft!, nem írtam el, lenne.
Ne hagyd magad, fordulj ügyvédhez!
"valaki felvett 2 millio hitlelt"
Nem 2 millió Forintot vett fel, hanem kb 13000 svájci frankot. Amit persze nem tudott volna itthon elkölteni, így átváltotta (neki a bank) 2 millió forintra. Kb 150Ft-os árfolyamon.
"már visszatörlesztett 4 milliot"
Nem 4 millió forintot törlesztett, hanem ~17000 svájci frankot. Csak mivel nem volt a kezében frank, csak forint, így (a bank) a forintját beváltotta frankra. Átlag kb 230-as árfolyamon.
"és még tartozik másféllel"
Nem másfél millió forinttal tartozik, hanem kb 5000 svájci frankkal. De mivel még mindig nincs frankja, csak forintja, majd a bank beváltja neki. Közel 300Ft-os árfolyamon.
A felvett 13000 frankra 8-10 év alatt visszafizet kb 22-23000 frankot, ami kb évi 7-8%-os kamatnak felel meg. Ami egyébként még jelenleg is tök jó kamat lenne. Csakhát időközben 1 frank nem 150, hanem közel 300Ft-ot ér. Ezt az egyet kellett volna tudni sok évvel ezelőtt, és akkor nem lennének most viták. Most mindent forintosítanak, nade mi lesz, ha 1-5-10 év múlva a forinthitelek kamata (újra) az égbe szökik? Akkor majd frankosítunk vagy eurósítunk? Újra megmentjük azokat akik 30 évre eladták magukat a bankoknak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!