Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lezárt Devizahiteles autósok....

Lezárt Devizahiteles autósok. Ti ezt tudtátok?

Figyelt kérdés

Az alábbi videót találtam a híradó oldalán:

[link]

Ebben az van, hogy a lezárt szerződések esetében kérelmet kell írni a banknak hogy számoljanak el az adóssal. Ugyanakkor eddig az mondták mindenhol hogy a bankok a lezárt szerződések esetében is automatikusan el kell hogy számoljanak nem kell levelet írogatni csak ha mondjuk változott valami fontos adat. Kevernek ezek mint a jazz dobos. Tud valki valami erről?

2015. márc. 6. 14:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez nekem is újnak számít, mivel arról volt szó, hogy a lezártaknak csak várniusk kell a bank intéz mindent.
2015. márc. 6. 14:08
 2/8 anonim ***** válasza:

Bár szerintem az újságíró/híradós hülyeséget írhatott.

[link]

2015. márc. 6. 14:13
 3/8 anonim ***** válasza:

Idézet a 2014. évi XL. törvényből.

1)Ha a fogyasztói kölcsönszerződés teljesítésére irányuló kötelezettség a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény 200/B. §-ában foglaltak szerinti végtörlesztés következtében szűnt meg, a pénzügyi intézménynek a fogyasztóval, a fogyasztónak a (3) bekezdés szerint bejelentett kérésére – az 5. § (5) és (6) bekezdésére is figyelemmel – el kell számolnia.(2)Az (1) bekezdés szerinti elszámolás eredménye a fogyasztó részéről nem keletkeztet fizetési kötelezettséget.(3)A fogyasztó 2015. március 1. napja és március 31. napja között kérheti a pénzügyi intézményt, hogy a részére készítsen elszámolást. A fogyasztó az elszámolást 10 000 forintos díj ellenében kérheti.

2015. márc. 6. 14:26
 4/8 anonim ***** válasza:

Hülyeséget mondott az ügyvédnő!

Azoknak kell +10000-ért kérni az elszámolást, akik kedvezményesen végtörlesztettek!

Legalább is az én hitelezőm (Santanders Bank) ezt írja:

"Amennyiben Ön élt a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével a pénzügyi intézménynek akkor is el kell számolnia Önnel. Ebben az esetben azonban Önnek külön kell kérnie a pénzügyi intézménytől az elszámolás elkészítését. A kérelem benyújtására 2015. március 1. és március 31. napja között van lehetősége. A kérelem díja: 10.000,- Ft."

Javasolt, hogy minden érintett keresse fel a neki hiteltnyújtó bank honlapját és ott konkrétan tud tájékozódni!

2015. márc. 6. 15:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, így igaz, ahogy mondod.
2015. márc. 7. 08:41
 6/8 A kérdező kommentje:

Eddig Én is így tudtam a bank oldalán ezt írják (Banfi Bank Plus):

A Bank minden érintett Ügyfelének a kölcsönszerződésükre vonatkozó részletes elszámolást küld.

Az Elszámolási törvény 2014. december 6. napján hatályba lépett rendelkezéseinek megfelelően a

Banknak

a deviza alapú kölcsönszerződések esetében a fogyasztói követelés elszámolását 2015.február 1-i elszámolási fordulónappal kell elvégezni, majd az elszámolást 2015. március 1. napja és 2015. április 30. napja között kell az érintett Ügyfeleknek megküldenie....

A Bank az elszámolásért költséget, díjat nem számol fel.

Amennyiben a kölcsönszerződés az Elszámolási törvény hatályba lépése (2014. november 1.)

előtt megszűnt, és a Banknak az elszámolás alapján fizetési kötelezettsége keletkezett a fogyasztó

felé, a fogyasztónak majd nyilatkoznia kell arról, hogy milyen formában kéri a részére visszajáró

összeget (bankszámlára utalással, banki pénztári felvétellel, postai kifizetéssel).

Tehát nekem eddig tökre az jött le, hogy semmit nem kell tennem csak várni a levelet és majd nyilatkozni, hogy küldjék vissza pénzt. Erre most egy ügyvéd elkezd mindenfélét dumálni a híradóban és összekavarja a jó népet. Én személy szerint már iszonyatosan gyanakvó vagyok a bankokkal szemben, különösen ezzel a bankkal szemben. Tehát minden aljasságot kinézek belőlük.

2015. márc. 7. 14:42
 7/8 A kérdező kommentje:
Felhívtam őket és annyit mondott az ügyintéző, hogy mindent a jogszabályoknak megfelelően fognak csinálni. Mondom neki "de akkor most kell kérnem az elszámolást vagy nem?" Erre Ő: "mondtam mindent úgy kell csinálni, ahogy a jogszabályban van" :D Besz@rás :D
2015. márc. 7. 14:48
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Az alulképzett ügyvédekkel szemben lenne helye főként a gyanakvásnak... nagyon jól élnek most ők a devizahiteleskből, közben meg szegény néni egy 4 és fél perces videoban nem kevés TÁRGYI tévedést és logikailag erősen kérdőjeles összefüggést hordott össze, közben pedig devizahiteleseket képvisel.

Az mnb oldalán minden szükséges információt megtalálsz határidőkről, folyamatokról. Szerintem egészen érthetően van minden megfogalmazva. Ha a bank nem a törvénynek megfelelően jár el, panaszt tehetsz majd, viszont még nagyon bőven benne vagyunk a határidőben, úgyhogy nyugalom. Azzal, ha egyesek tömeghangulatot keltenek, csak az elszámolásban közreműködők (bankok, mnb) munkáját lassítják le, amivel aztán majd megint ti fogtok szívni.

Az elszámolás egyébként automatikus, csak akkor kell kérned, ha kedvezményes árfolyamon végtörlesztettél.

2015. márc. 7. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!