Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Tényleg kaptak már devizahitel...

Tényleg kaptak már devizahiteles visszatérítést az Erstések?

Figyelt kérdés

A femina.hu írja (tudom, egy női oldal, nem épp pénzügyi szaklap) , viszont pénzügyes oldalra hivatkozva:

"Az azenpenzem.hu értesülései szerint az Erste Bank ügyfelei olyan szerencsések, hogy már hétfőn megkapták a banki elszámoltatás miatt visszajáró pénzt."

Mindenki? Vagy csak elkezdték visszautalgatni?

Én még levelet sem kaptam, annyira az elején vagyunk még az időintervallumnak, nem is számítok még rá.

De nem úgy írják, hogy az ügyfelek 10%-a, hanem hogy az Erste ügyfelei.

És vajon csak az erstés lakáshitelesekről van szó?

Mert én erstés vagyok, de személyi kölcsönnel. (euro)

Továbbra sincs vmi olyan kalkulátor, hogy kb. mennyit kapunk vissza? Tudom, bankfüggő, de úgy kb.?

2011-es hitel, havi 20-25 ezer ft között fizettem, van vkinek vmi sejtése?

Tényleg csak nagy vonalakban, hogy 3 ezret vagy 30 ezret kaphatok vissza?

Személyi hitelesek kapnak egyáltalán, vagy minden csak a lakáshitelekről szól?

2015. márc. 5. 09:56
 1/10 anonim ***** válasza:
Kapnak a személyi hitelesek is.Mi a raifeisen banknál voltunk,volt bent a férjem és kapunk vissza.Az erste igen gyors volt,nekem több ismerősöm is megkapta,vagy elengedték a kocsihitel fentmaradó részét.Menj be a bankba kérdezd meg.vagy hivd fel őket.
2015. márc. 5. 10:36
 2/10 anonim ***** válasza:
Mi is kaptunk pénzt, de levelet róla, az elszámolásról még semmit.
2015. márc. 5. 10:38
 3/10 A kérdező kommentje:

A [link]

oldalon ez áll:

Kizárólag az ingatlanfedezet mellett felvett hiteleket forintosítják, így nem vonatkozik például az autóhitelekre, áruhitelekre, személyi kölcsönökre.

Írtam nekik természetesen, mert nem volt egyértelmű, egyik helyen ezt írják, másik helyen amazt.

De olyan levél jött tőlük, hogy semmi konkrétum nem volt benne, és nem lehetett kihámozni belőle, hogy akkor most forintosítják a személyi hitelt, vagy sem.

2015. márc. 5. 13:32
 4/10 anonim ***** válasza:
Bármilyen svájci frankosnhitelre vonatkozik.
2015. márc. 5. 20:21
 5/10 A kérdező kommentje:
szerintem euro-sra és jen-esre is vonatkozik, nem emelik ki a frankot.
2015. márc. 6. 06:49
 6/10 anonim ***** válasza:

A forintosítás csak az ingfedes hitelekre vonatkozik.

Az árfolyamrés és kamatváltozás elszámolása pedig a személyi kölcsönökre és autóhitelesekre is, de azokat a központi forintosítás nem érinti.

Vissza pénzt most azok kaptak, akiknek lezárult a szerződése, vagy az elszámolással zárul le, tehát ahol tényleges pénzvisszafizetés történik.

Akiknek nem zárul le a hitele, azok nem kapnak vissza pénzt, mivel a különbözetet a tartozásukba számítják bele.

2015. márc. 7. 08:36
 7/10 anonim ***** válasza:

Jah és utóbbi esetben (tehát aktív hitel esetén) fogtok ti is értesítést kapni:

Az elszámolás és a forintosítás menetrendje

Január 1-jétől már az új, rögzített árfolyam alapján esedékesek a törlesztőrészletek (CHF: 256,47, EUR: 308,97, JPY: 2,163 forintos árfolyam).

Március-áprilisban megkapják az ügyfelek a postai tájékoztatást az elszámolásokról és a forintosításról.

30 napjuk lesz az ügyfeleknek, hogy jelezzék: devizában szeretnének maradni (az alább olvasható 4 feltétele van ennek). Ha nem teszik, akkor február 1-jei visszamenőleges hatállyal forintosítják a jelzáloghitelüket. A szerződés az értesítés kézhezvételét követő 31. napon, vagyis legkésőbb május 31-éig automatikusan módosul, a február 1-je óta (a még vissza nem állt kamat miatt) fizetett többlet-törlesztőrészletet a banknak át kell utalnia.

Az új törlesztőrészletet első alkalommal májusban (a banki tájékoztatás határidejét követő hónapban) kell fizetni, a szerződések a devizanem és a kamatozás kivételével a forintosítás révén változatlanok maradnak.

Ha megtörtént a forintosítás, de nem tetszik az ügyfélnek a forintosított hitel feltételrendszere, akkor ingyen felmondhatja a hitelét a szerződésmódosulást követő 60 napon belül, vagyis az utolsóként tájékoztatást kapó ügyfelek esetében legkésőbb július 30-áig.

A felmondást követő 90 napon belül ki kell egyenlíteni a tartozást, vagyis a banki tájékoztatást követő 150 napon belül, legkésőbb október 28-áig le kell zárulniuk a hitelkiváltásoknak. /portfólióról/

2015. márc. 7. 08:39
 8/10 anonim válasza:
Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem, hogy nekem meglévő élő lakáshitelről van szó, én nem kapok pénzt a számlámra? Csak a tőkébe???
2015. márc. 8. 17:07
 9/10 A kérdező kommentje:
igen, úgy tűnik, hogy ilyen esetben kifizetést nem kapunk, hisz tartozunk a banknak. de a tartozásunk csökken.
2015. márc. 8. 17:56
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, végre megvilágosodtam.
2015. márc. 8. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!