Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Babakötvénnyel kapcsolatban...

Babakötvénnyel kapcsolatban tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Bocsi, nem ebben a kategóriában a legjobb.

Az lenne a gondom, hogy a webes felületen nem tudom hogyan kell pénzt rakni a gyerek számlájára.

Akinek van a gyerekének, és neten keresztül szokott rá pénzt rakni, az leírná nekem hogy hogyan kell? Előre is köszönöm.

2015. febr. 16. 20:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Belépsz a webkincstárba

Kiválasztod a gyerek számláját (nekem pl. van a saját, van a tartós befektetésre egy és van a gyereké)

Rámész, hogy vásárlás, mekkora névértékben (1ft-os papír, tehát bármennyit beírhatsz, nem kell kereknek lennie), ő rászámolja az eltelt napok alapján az addigi kamatot, amit meg kell venned a papírral együtt,

bejelölöd, hogy bankkártyával fizetsz és átirányít a banki felületre. Az meg egy egyszerű kártyás fizetés.

Ezek közül hol akadtál el pontosabban?

2015. febr. 16. 20:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

vagym ha azt nem találod, hol a vétel:

belépsz, felső fülön "rendelkezések" legördül, ott "vétel"

és kiválasztod az ügyfélnél a számlát, ami a gyereké -kiírja oldalra a gyerek nevét, mert a nevére nyitottad.

megnevezésél csak a számára engedélyezett babakötvényt tudod behívni, csak egy lesz a lenyíló ablakban, azt megjelölöd

beírod a névértéket "1000"

kiszámolja a kalkulált értékét "1001" - addigi felhalmozott kamat miatt

pénzkiegyenlítés: bankkártya

és vétel

2015. febr. 16. 20:40
 3/7 A kérdező kommentje:
a névértékhez az összeget kell beírni amit rakni akarok rá?
2015. febr. 16. 20:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A névérték azt jelenti, amit meg szeretnél vásárolni.

Mivel ezek 1ft-os papírok, így bármennyit beírhatsz, de vannak olyan állampapírok, amik 1000ft (/db), ha így megérted, oda akkor csak mondjuk 6000ft-ot írhatnál és rászámolja a papír éves forduló és a jelenlegi dátum között eltelt idő kamatát. Az lesz a kalkulált összeg, amit ki kell fizetned, ha rámentél a vételre.

Szóval ha 5000ft-nyi babakötvényt akarsz mondjuk ebben a hónapban venni, (amire (havi 5000-nál) a kamaton felül a max állami támogatást is megkapod még), akkor névértékhez írd be az 5000-et.

2015. febr. 16. 20:57
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget. Sikerült :) Bocsi hogy értetlenkedtem, de most raktam neki először rá pénzt. Legközelebb már menni fog, vagy ha nem akkor visszanézem a kérdést :) Köszi még egyszer :)
2015. febr. 16. 21:08
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szivesen.

[link]

Itt megtalálod a babakötvény papírhoz az ismertetőket is, keresd meg amelyik nektek van.

Illetve magadnak a prémium kötvényt is érdemes egyszer majd átnézned, amelyik éppen kapható, de azt csak saját számlára tudsz venni, viszont nincs megkötés a felhasználásban, 3 v 5 éves, nem 18 és ugyan az a kamatozása, mint a babakötvénynek. (min. 3% + infláció)

[link]

2015. febr. 16. 21:17
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Közben rájöttem, hogy amit én kalkulált összegnek gondoltam/írtam, (amikor a névértéket kitöltöd és kiszámolja, mennyit kell érte fizetned adott napon megvéve) az az árfolyam értéknél jelenik meg. De mindegy, a névértékhez írd be mindig, amennyit szeretnél rátenni.
2015. febr. 16. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!