Legdurvább sztori szüléssel/csecsemőgondozással kapcsolatban?
Néha hallani egész meredek történeteket, a szülő(k) téves elvei, vagy a biológia túlzottan felszínes, esetleg félremagyarázott ismerete vezet életveszélyes, vagy tragikus véghez.
Jómagam egy orvostanhallgató barátomtól hallottam az alábbi sztorit:
Külföldi, tehát az ő származási országában történt, nem Magyarországon, de a tanulmányai során előjöttek ilyen történetek.
Az anya annyira "természetességpárti" volt, hogy egyrészt feltétlen otthon akart szülni. A szülés után a köldökzsinórt nem vágták el, mondván a babának jót tesz, ha még mennek át tápanyagok. Igenám, de mire kórházba került a baba, addigra derült ki, hogy a fenti elv igaz 5, esetleg 10 perces időtartamra, de nem két hétre.
A két hetes babán lógott a nekrotizálódott (elhalt) köldökzsinór, a végén a méhlepénnyel! Az orvosok is fogták a fejüket, hogy erre szavakat se találnak.
Ez egy bevett szokás külföldön, lótusz szülésnek hívják, keress rá. Viszont pár napon belül le kellett volna száradnia a zsinórnak, szóval nem értem.
Személy szerint én a gátmetszés körüli hisztériát nem értem. A magyar nők 90%-ának meggyőződése, hogy KELL, mert különben szétrepedsz. Fenét.
(Lepontozóknak: az, hogy NEM TETSZIK a válaszom, nem jelenti azt, hogy NEM HASZNOS.)
a kérdésben felvázol esetet,"lótusz szülésnek" hívják, kezd divatja lenni...
én inkább olyanokon akadok ki, hogy vannak a fényevők, vagy levegőevők..az egyik a gyereket egy 1 évesen is CSAK anyatejjel táplálja, máshol majdnem meghalt az egész csaád gyerekestől. az anyán kívü mindenki túléte, mert rájuk taált a rendőrség. apa annyit mondott,azthitte alszik az anya
Gyermekgyógyászat gyakorlatomat töltöttem, mikor behoztak egy egy éves csecsemőt/gyermeket. Iszonyatosan el volt maradva a fejlődésben, irritabilis volt, és olyan vérszegény, hogy azonnal trafózni kellett. Mint kiderült, csecsemőkorától KECSKETEJJEL etették...
Barátnőm mesélte, hogy egy kisgyereket borzalmas állapotban vittek be a kórházba. Tüdőgyulladása volt, de olyan szintű, hogy röntgenen a fél tüdeje teljesen fedett volt, alig kapott levegőt, kb. a halálán volt a gyerek. Mondták a dokik, hogy bent kel maradnia, nincs mese. Mire a szülők felháborodtak, hogy márpedig karácsonykor nem lesz bent a gyerek. Aztán amikor senki nem látta, fogták a gyereket és branülöstől-mindenestől elvitték a gyereket. A recepteket sem vitték...
Egyik doktornő mesélte, hogy egy anyuka mondta neki, hogy lázas volt a gyerek, úgyhogy KRUMPLIT ÉRINTETT A SARKÁHOZ, mert azt hallotta, hogy az leviszi a lázat....
Meg hogy 40 fokban kint szaladgált a lázas gyerek, és 1-1 db vizes papírzsebkendő volt a csuklójára kötve, mint "hűtőborogatás".
Szülészeten mesélte az egyik doki, hogy minden évben van legalább egy olyan nő, aki úgy jön be szülni, hogy nem tudja, hogy terhes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!