Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lehet e lakáshoz jutni 0...

Lehet e lakáshoz jutni 0 önrésszel?

Figyelt kérdés
Albérletre fizetek ki havonta annyi pénzt, mintha saját lakásomat törleszteném, viszont lakáshitelt nem kapok, mert nem tudok milliókat összegyűjteni, így nincs megfelelő önrészem. Van megoldás???
2010. febr. 2. 10:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

2005-ben még volt rá lehetőség, a jelzálogot a szüleim házára terheltük, önrész nélkül vettem fel a hitelt.

Namármost ezt úgy kell érteni, hogy a foglalót azért elő kellett teremteni valahonnan, és a hitelnek is voltak költségei (értékbecslés 2x30ezer-50ezer forint, hiteles tulajdoni lap 4x4ezer Ft, folyósítási díj befizetése a pénztárban 100.000 Ft, még mielőtt a hitelt ténylegesen folyósították volna az eladónak, és a közjegyző 30ezer Ft).

Ma már nem lehet önrész nélkül hitelt felvenni egyik bankban sem. Ha valaki ezzel hiteget, azt sürgősen hagyd faképnél, mert úgy behúz a csőbe, hogy csak pislogsz. :-(

Saját lakáéshoz iszonyú nehezen lehet hozzájutni. Én is csak azt tudom javasolni, amit már más is: költözz haza a szüleidhez, vagy költözz össze többekkel, az így megspórolt pénzt pedig tedd be egy lakásalapba. A férjem a szüleitől nősült, így sikerülhetett neki több milliót félretenni. Én saját lakásból mentem hozzá férjhez, egy fia megtakarított pénzem nem volt, csak a hitel a nyakamban. Ha neki nem lett volna spórolt pénze nem lett volna se lagzi, se nászút, se közös, nagyobb lakás, maradtunk volna az én kis, egyszemélyes garzonomban.

2010. febr. 2. 11:49
 12/15 A kérdező kommentje:

11.08-asnak:

Jó ötlet lenne, de már gyermekeim vannak..., 3 is.

Nem megoldható, hogy a szüleimhez költözzünk 5-en, mert nem férnénk be a 60 nm-es panelba ennyien...

2010. febr. 2. 11:50
 13/15 anonim ***** válasza:
Önkormányzatnál lehetne próbálkozni, szociális bérlakást igényelni. Olcsóbb, mint az albérlet.
2010. febr. 2. 12:06
 14/15 anonim ***** válasza:
Sajnos 0 önerővel semmilyen lehetőséged nincs:( Pár éve még volt (asszem 5 éve kb) de mostmár nincs.
2010. febr. 2. 14:55
 15/15 anonim ***** válasza:

ha találsz olyan lakást, amit a becslő kb. 10%kal feljebb értékel, mint a vételára, akkor tudsz felvenni 100% hitelt. a magas finanszírozású hitelek általában kamateflárasak vagy magas a folyósítási jutalékuk. ezt az áron aluli ingatlant a jövő héten legkésőbb meg kell tallálnod, mert utána nem adnak már kevés önerővel hitelt.

www.bankhitel.ws

2010. febr. 3. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!