Lehet e lakáshoz jutni 0 önrésszel?
2005-ben még volt rá lehetőség, a jelzálogot a szüleim házára terheltük, önrész nélkül vettem fel a hitelt.
Namármost ezt úgy kell érteni, hogy a foglalót azért elő kellett teremteni valahonnan, és a hitelnek is voltak költségei (értékbecslés 2x30ezer-50ezer forint, hiteles tulajdoni lap 4x4ezer Ft, folyósítási díj befizetése a pénztárban 100.000 Ft, még mielőtt a hitelt ténylegesen folyósították volna az eladónak, és a közjegyző 30ezer Ft).
Ma már nem lehet önrész nélkül hitelt felvenni egyik bankban sem. Ha valaki ezzel hiteget, azt sürgősen hagyd faképnél, mert úgy behúz a csőbe, hogy csak pislogsz. :-(
Saját lakáéshoz iszonyú nehezen lehet hozzájutni. Én is csak azt tudom javasolni, amit már más is: költözz haza a szüleidhez, vagy költözz össze többekkel, az így megspórolt pénzt pedig tedd be egy lakásalapba. A férjem a szüleitől nősült, így sikerülhetett neki több milliót félretenni. Én saját lakásból mentem hozzá férjhez, egy fia megtakarított pénzem nem volt, csak a hitel a nyakamban. Ha neki nem lett volna spórolt pénze nem lett volna se lagzi, se nászút, se közös, nagyobb lakás, maradtunk volna az én kis, egyszemélyes garzonomban.
11.08-asnak:
Jó ötlet lenne, de már gyermekeim vannak..., 3 is.
Nem megoldható, hogy a szüleimhez költözzünk 5-en, mert nem férnénk be a 60 nm-es panelba ennyien...
ha találsz olyan lakást, amit a becslő kb. 10%kal feljebb értékel, mint a vételára, akkor tudsz felvenni 100% hitelt. a magas finanszírozású hitelek általában kamateflárasak vagy magas a folyósítási jutalékuk. ezt az áron aluli ingatlant a jövő héten legkésőbb meg kell tallálnod, mert utána nem adnak már kevés önerővel hitelt.
www.bankhitel.ws
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!