Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan juthat lakáshoz egy...

Hogyan juthat lakáshoz egy fiatal pár, ha már gyerekük is van?

Figyelt kérdés

Hitelt érdemes most felvenni? Ha igen, hol? Ha van tapasztalatotok, írjátok meg.

Más lehetőség úgyse nagyon van, csak a hitel..Páromnak van munkája, én gyesen vagyok, szeretnénk majd kistesót, de egyelőre várunk. Nem vagyunk házasok.

2010. aug. 9. 13:14
1 2 3
 1/25 anonim válasza:
0%

ha nincs kp akor sehogy sem!

max a gyerekválallásra kaphattok szocpolt..de abból meg tuti nem vesztek lakást.. mert a lakás ára magasabb sokkalta mint a szocpol amit ér...

első lépés kellett volna hog ylegyen a laks, a gyerek utána is ráért volna

és amig ninc segy fix lakásotok addig szerintem ne válalljatok felelőtlenül újabb gyerköcöt.. mert így saját magatokat fogjátok kínós anyagi helyzetbe hozni....

a hitel sem a legjobb megoldás..., hiszen azt törleszteni is kell majd X éven keresztül és mint láthatod sok százezer magyar család szív azzal, hogy felvetté a hitelt amit NEM tudnak fizetni.. szóval csak ésszel!

2010. aug. 9. 13:22
 2/25 anonim válasza:
100%
OFF: Első válaszolónak: Neked vagy gazdagok a felmenőid, vagy még nagyon fiatal vagy. Mégis hogyan jusson akkor lakáshoz egy átlagos fiatal pár, ha nincs "amerikai nagybácsi"? Hitellel. Mert spórolni nem lehet 10 milliót. Vagyis lehet, de az jó sok év lenne. És azért várjanak mondjuk 20 évet a családalapítással, mert hitelt kell felvenni? És akkor majd 40-45 évesen vállaljanak gyereket? Megélik majd talán az érettségijét...
2010. aug. 9. 13:30
 3/25 anonim válasza:

Én a lakásomat úgy fizettem ki,hogy havonta törlesztettem a tulajnak két éven át.

Az elején adtam neki asszem vagy két milkót közben fizettem majd a végén lakástakarékból zártam az üzletet,ennyi.

Ha nincs kápé akkor keressetek más lehetőséget amik mindig vannak csak de adjátok fel az elején.

Az ilyen boltoknál az a lényeg,hogy rajta legyen a földhivatalnál a papíron a nevetek.

Valaki úgy vette,hogy fizette a rezsit az meg aláírt mindent mert nem érdekelte,hogy ráteszi a házra....

Persze csak ügyvéddel mindent banki számlakivonattal igazolva okosan.

Sok szerencsét!

2010. aug. 9. 13:38
 4/25 anonim válasza:
iszonyatosan nehéz.mi 6 éve vagyunk házasok albérletből albérletbe költöztünk úgy ,hogy a bank kiröhögött minket,hogy hétszáz ezer forinttal oda mentünk ja és félre volt téve a az ügyvédre meg a többi költségre a pénz és úgy mondták,hogy ez édes kevés ja és a párom nagyon jól volt bejelentve.csak egy kis garzont akartunk venni max ilyen 7 millióért.és a 10%is kevés volt nekik.minden évben kétszer menetem lakást pályázni az önkormányzatban.minden évben elküldtek.tavaly megszületett a kislányunk a második újfent mentem az önkormányzathoz mindenhova be mentem a akihez csak tudtam sőt még a polgár mesternek is írtam.azt nagyon nagyon nagy nehezen ki utaltak nekünk egy lakást.szóval most már heppy.de nagyon sokat szenvedtünk érte iszonyat sokat.
2010. aug. 9. 13:39
 5/25 anonim ***** válasza:

"És akkor majd 40-45 évesen vállaljanak gyereket? Megélik majd talán az érettségijét..."

Érdekes, engem apám 45 évesen vállalt, és még mindig él, pedig már lediplomáztam közben.

Mondjuk én második házasságból vagyok, és anyám fiatalabb, de nem minden ember 50 évig él. Viszont nem azzal telt a gyerekkorom, hogy kilakoltatásból mentünk kilakoltatásba, és kajára se volt pénz. Jó, igaz, könnyű nekik, akkor még meg lehetett élni, onnan van lakásom is, ma már nem tudnánk venni. Viszont hülyeség azt gondolni, hogy ha egyszer nincs pénz, akkor majd akkor lesz, ha hitelt felveszünk. Hát akkor még a kamatokat is fizetni kell! Miből, ha amúgy sincs? Inkább félretenni azt, ami amúgy csak a kamatra menne el, aztán ha legalább a fele megvan a lakásnak, na esetleg akkor hitelt felvenni!

Az elsőnek meg üzenem, hogy a szocpolt felejtse el, már rég megszűnt. És ez már egyre inkább így lesz, az állam folyamatosan építi le a szociális kiadásokat.

2010. aug. 9. 14:03
 6/25 anonim ***** válasza:
52%

Sehogy

Ha esetleg mégis, akkor pár év múlva majd kirakja a bank, és kezdheti elölről.

Azért van igy, mert 1990-ben elkúrtuk.

Nem kicsit, nagyon

2010. aug. 9. 14:20
 7/25 A kérdező kommentje:
Szocpol jól jött volna nekünk, de már lemaradtunk sajnos róla. Ha arra várnék,mikor lesz lakásom, akkor sose szültem volna. Nagyon örülök,hogy másképp döntöttem. Második gyereket szeretnék,de lehet nem lesz, ez van, ez Magyarország, és még örülök annak,amink van.
2010. aug. 9. 14:36
 8/25 anonim ***** válasza:

Hitelt sose érdemes felvenni, de sajnos néha muszáj. Mostanság viszont kp nélkül hitelt sem kapsz. A megvásárlandó lakás vételárának 30-40%-ával rendelkezni kell önerőként kp-ben, illetve a költségekkel is számolni kell. Ugye vevőként ti fizetitek majd az ügyvédet, ami a vételár 1-2%-át fogja jelenteni, költség még a földhivatal, a közjegyző, esetleg a folyósítási jutalék és ne feledkezzünk meg az illetékről (bár ez csak az ügylet lezárását követően merül fel).

Nagyon fontos, hogy kalkuláljatok azzal, hogy egy most felvett hitel törlesztője még 10-20%-kal emelkedhet, mivel a válság még nem ért véget. Ha forint hitelt vesztek fel, annak sem fix a törlesztője! Ahogy az MNB változtatja a jegybanki alapkamatot, úgy változik a forint alapú hitel kamata is. Ezenkívül az illetékre ugyan kaphattok részletfizetést az APEH-től, de azt akkor minden hónapban fizetni kell. Ha csak egy részlettel is késtek pár napot, akkor egyben fogja követelni az APEH az illeték fennmaradó összegét. Ha nem tudod kifizetni, akkor ráterhelik a lakásra és a bank is jó eséllyel fel fogja mondani a lakáshitelt. Az APEH-nél 3 évnél többre nagyon ritkán adnak részletfizetést és ez a költség több százezer Ft lesz összességében. Szóval amíg nincs abszolút önerőtök addig semmit nem tudtok tenni.

2010. aug. 9. 15:04
 9/25 anonim ***** válasza:

Ma hitelből lakáshoz jutni úgy lehetséges, hogy vagy van a hitelképességnek és az ingatlan adottságainak megfelelő (25-50%) önerő, vagy van plusz ingatlan fedezet és akkor akár 100%-ban is lehet hitelből ingatlant venni.

Most nagyon sok helyen lehet pl bedőlt hiteles ingatlanokhoz is hozzájutni, amik mélyen áron alul megvásárolhatók. A többség csak KP-ért megvehető, de van olyan is, amihez elég a 25% önerő. Ilyenkor is nagy segítség egy plusz ingatlan fedezet, amit ideiglenesen be lehet terhelni jelzáloggal és ebből meg lehet venni egy olcsóbb ingatlant, majd fedezet cserével átvinni a saját házra. (Kicsit bonyolult, de ez is lehet egy megoldás.)

2010. aug. 9. 16:00
 10/25 anonim ***** válasza:

"Hitelt sose érdemes felvenni, de sajnos néha muszáj. Mostanság viszont kp nélkül hitelt sem kapsz."

Én nem sajnálkoznék ezen. Ennek kellett volna lenni eddig is a megfelelő megoldásnak. A sajnálatos az az, hogy a magyar lakosság jelentős része egyszerűen nem képes két napnál előbbre gondolkodni, aztán meg itt sír, hogy nem bírja fizetni a részleteket, és utcára akarják tenni őket. Erre szoktatta őket a szockó, hogy majd az állam megoldja. Hát, meg kell érteni, hogy nem oldja meg. Aki ezt nem képes megérteni, azt cselekvőképességet kizáró gyámság alá kell helyeztetni, de nem az a megoldás, hogy a bankok enyhítsenek a feltételeken csak azért, hogy egy kis idő múlva meg kilakoltathassák őket. Eddig is sokkal szigorúbb feltételeknek kellett volna lenni, akkor nem tartanánk itt.

Egyébként megjegyzem, én gyerekkoromban végig szolgálati lakásokban laktam, amit a vállalat biztosított. Szerintem ma sem az a baj, hogy az ingatlan nem azé, aki benne lakik, hanem az, hogy ha albérlet van, akkor a bérbeadóval gyakran együtt kell élni, és bármikor utcára tehet. A vállalati lakásoknál ilyen nem volt. Talán inkább ezt kéne felújítani.

2010. aug. 9. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!