Hogyan juthat lakáshoz egy fiatal pár, ha már gyerekük is van?
Hitelt érdemes most felvenni? Ha igen, hol? Ha van tapasztalatotok, írjátok meg.
Más lehetőség úgyse nagyon van, csak a hitel..Páromnak van munkája, én gyesen vagyok, szeretnénk majd kistesót, de egyelőre várunk. Nem vagyunk házasok.
Te utolsó igen buta vagy.
Amúgy meg annak van igaza, aki leirta, hogy nem lehet, és az is igaz, amit a miértről irt.
"Te utolsó igen buta vagy."
Mit mondhatnék erre?
"Maga főorvos úr, meg szép!" - Ahogy Hofi mondta...
Érvek nulla, pofa nagy.
Egyetlen érv, ami kiakaszott.
Nem azokat kéne szidni, akik képesek voltak megoldani ezt a problémát is.
És nem azok az okosok, aki ezt sem képesek megoldani, minden mással együtt.
Ha majd ez a rendszer a negyedére képes lesz, mint az előző, akkor lehet. Legyen mindenkinek munkája, lakása.
Egyelőre elég is lenne.
Addig az a minimum, hogy semmit nem szólunk a másikra
Francokat, az a minimum, hogy ráordítunk: EMBER, KÉPES LESZEL TE EZT FIZETNI????
Mert ha nem, akkor minek? Hogy 4 éves korában kitegyed a gyerekedet annak, hogy az utcára dobálják a bútoraidat, meg őt magát is (a gyerekedet), aztán hiába sírsz te is, meg ő is, akkor is ez lesz?
Én aszondom, akkor már inkább albérlet, ott nem vállalhatod túl magad, előre látod, hogy tudod-e fizetni vagy nem.
De, ha nem értünk egyet, akkor hajrá. Majd akkor beírhatom, mikor felteszed itt a kérdést, hogy "10 millió jelzáloghitelünk van, meg 6 milló folyószámlahitel, hogy tudunk kimászni ebből"?
Na, akkor majd beírhatom azt, hogy: "Sehogy".
Hiába orditasz akármit, nincs megoldás
Sem jó, sem rossz. Semmilyen nincs
Aki a hitelt nem képes fizetni, az albérletet képes lesz?
A havi 28 ezerből, mert munka nincs ám.
Legalábbis az ország háromnegyed részében nincs.
Nem jó munka nincs, hanem semmilyen.
Pesten könnyű hitelt felvenni.
Szidjátok nyugodtan a komcsikat.
Ha azok nem lettek volna, neked sem lenne semmid.
Ilyenek vannak, százezrével.
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugye..
"Aki a hitelt nem képes fizetni, az albérletet képes lesz?"
Igen!!!
Legalábbis minimálbérből, ha csak kajára költ.
Havi 28 ezerből meg nemhogy az albérletet nem tudja fizetni, de a kaját se. Az ilyeneknek senki se ad hitelt, mert azt nem jószándékból adja, hanem azért, mert szeretné a pénzét visszakapni.
Akinek 28ezer forintja van, az ne lakáson, meg gyereken gondolkodjon, pláne ne hitelen, hanem azon, hogy hogyan tudja a híd alatti csövezést elketülni...
Csakhogy az ország felének annyi van.
És ha Borsodba születtél volna neked is annyi lenne.
Ne képzeld, hogy neked azért van több, mert különb ember vagy.
(Mielőtt félreértenéd én is Budapesten lakom)
Na gratulálok, és abból majd még hitelt törleszt, már ha ad neki valaki? Miből vazze? Mert bank nem ad, az hétszentség (nagyon helyesen), ha meg uzsorástól veszel fel, az eltöri a lábadat.
Az ilyen inkább menjen ki külföldre, ne itthon tervezzen bármit is...
Kedves 16:26! Szép dolog a kapitalizmus, nem is vagyok én semmi jónak az elrontója, de ezt nem így kellett volna. Merem állítani, hogy az emberek 90%-ának, akik anno a rendszerváltás mellett voltak, halvány gőze nem volt arról, hogy mivel jár ez (a maradék 10% most is a húsos fazék közelében van). Már akkor el kellett volna kezdeni pénzügyi ismereteket oktatni az iskolákban. Nyilván vannak olyan emberek akik akkor is túlvállalják magukat ha előre tudják, hogy bele fognak bukni a hitelspirálba, de sokkal kevesebben lennének most nehéz helyzetben.
Én inkább a felvilágosításban látom a jövőt. Arra helyezném a hangsúlyt, hogy az emberek legyenek tisztában azzal, hogy mivel jár a hitel felvétele, mi az árfolyamkockázat, a thm, stb. Bár a te vállalati lakásos megoldásod is jó lenne, illetve jó lett volna, de ez ugye már nem a szocializmus. :-P
Ha nem lettek volna ilyenk kedvezőek anno a hitelfelvételi lehetőségek, nekem sem lenne ma lakásom. 2008-ban vettünk lakást 5% önerővel (+ a hitelfelvételi költségek). Ezt ma már nem tudnám megtenni. Hiába emelkedett a duplájára a hitelem törlesztője, tudom fizetni. Sőt, ha még 50%-kal megemelkedik, akkor is képes leszek rá majd, mert tisztában voltam vele, hogy mit tudok vállalni. Tehát hiába nagy a hitelem, felelősen vettem fel. Szerintem ezzel nem csak én vagyok így, hanem sokan mások is, csak ők nem írnak ide mert nincs problémájuk.
15:04 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!