Hogyan juthat lakáshoz egy fiatal pár, ha már gyerekük is van?
Hitelt érdemes most felvenni? Ha igen, hol? Ha van tapasztalatotok, írjátok meg.
Más lehetőség úgyse nagyon van, csak a hitel..Páromnak van munkája, én gyesen vagyok, szeretnénk majd kistesót, de egyelőre várunk. Nem vagyunk házasok.
De ezt mért nekem mondod? Én egyáltalán nem vagyok a mai rendszer híve (igaz, a kommunizmusé se, de más okból. Az életfeltételeivel semmi bajom nem volt).
Viszont a jog akkor is az volt, ami most: adós fizess, azután reklamálj. Csak éppen akkor mindig volt munka, és az se volt baj, ha valakinek éppen nem tellett, akkor mehetett munkásszállóra.
Szerintem nem rajtam kéne elverni a port, ha arra figyelmeztetek: óvatosan, mert már nem az a világ van.
De persze, azt is lehet. Te lehet, hogy tudod fizetni, de sokkal többen vannak azok, akik nem, és itt kérdezgetnek, hogy mit tudnak csinálni.
De akkor meg ne tőlem, meg más válaszadóktól kérdezzék, hogy mostmár mit csináljanak, hanem oldják meg a problémát, ha már ilyen ügyesek voltak, hogy belemásztak, nemde?
Van az úgy, hogy nincs tovább. Csak azt felejtik el, hogy ha előbb gondolkoztak volna, akkor el lehetett volna kerülni...
hiteltanácsadó vagyok. Ha van 25% önerőtök és megfelelő jövedelem, akkor tudtok felvenni hitelt. Ha priviben megírod a jövedelmeiteket és, hogy mennyit tudnátok havonta törlesztésre fizetni,akkor megírom mennyiért tudnátok lakást venni.
Önerő lehet pótingatlan is.
üdv,
Évi
"A sajnálatos az az, hogy a magyar lakosság jelentős része egyszerűen nem képes két napnál előbbre gondolkodni,"
Ha Magyarországon a minimálbér nem ilyen kevés lenne akkor tudnának gondolkodni és félre tenni. Miért van az, hogy más országokban 4x ennyi a minimálbér??Mert a szocik 8 év alatt tönkre vágták az országot.
A férjemmel csak albérletbe lakunk. Ő szinte mindennap, a hétvégét is beleértve dolgozik és még sem tudunk félre tenni. Én is főállásban dolgozom napi 10 órát. És miért dolgozunk?? Hogy az albit kifizessük, és megéljünk. Gyerekről álmodni sem merünk, pedig közel 36 éves a férjem én pedig közel a 30-hoz. Nagy nehezen összegyűjtöttünk 4 éve egy kis pénz, de nem értékelték fel annyira amennyiért megakartuk venni a lakást. 1 milliót buktunk. Úgyhogy sajnos hitel nélkül nem megy egy mai fiatal házaspárnak.
Én Pesten élek, A szüleim Hajdú-Bihar megyében. Sok-sok évvel ezelőtt anyám Varrónő volt. Nem fizetett sokat. Sőt..szinte semmit, de volt. A varrodák megszüntek, mert csak külföldről hozzák be a ruhákat és mindent. Kapálni járt, 40 fokos melegben is mert nem volt más. Pár éve eladták a kabai cukorgyárat. Több száz ember került az utcára. Most a cukrot is külföldről hozzuk be. Kapálás is megszünt, mert már nincs cukorrépa amit lehetne kapálni.És még sorolhatnám, hogy miket eladtak 8 év alatt. És arról hallottatok már, hogy a Magyar korona is jelzálogba van??
A 4-es metró mikor lesz kész?? Amire a rengeteg milliárdot felvették??
A Fidesz idejében legalább egy 5 gyerekes család elment nyaralni. Még ha belföldre is, de elmentek. Most majdnem éhen halnak.....
Ha hitelt akartok felvenni, nagyon gondoljátok meg. Mert könnyen az utcára kerültök. De sajnos hitel nélkül meg nem jutsz saját lakáshoz.
sok-sok érdekes hozzászólás
Arra senki nem gondolt még, hogy úgy mint a szüleitek és nagyszüleitek?
Épitsetek magatoknak.
Az már sok embernek bejött, ennél szegényebb időkben is.
Ja, hogy büdös a munka? Arról ki tehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!