Nagyon sok a tartozása mindkettőnknek. Ha nyitunk egy új bankszámlát egy családtag nevére és oda megy a fizetésünk, akkor ugye megmarad nekünk?
Hát én szerintem ez nem éppen legális, ez olyan, mint amikor csődeljárás indul egy cég ellen, és a tulajdonos kimenekíti a vagyonát.
De lehet hogy tévedek.
A munkáltatónak mindenképpen meg kell adni, hogy milyen számlára küldi a fizetéseteket, ezzel a akcióval csak súlyosbitjátok a helyzeteteket.
A bankok egyébként mindenképpen lefoglaltathaják a pénzeteket meg még minden mást is, amitek van (kivéve a ruhátokat)
A fizetésetek 33%-át tilthatják le. A többihez nem nyúlhatnak.
A megtakarításaitokat, fedezetként felajánlott ingó vagy ingatlanvagyonotokat azonban zárolhatják, elárverezhetik.
Hát helyesen írni nem!
Én találkoztam már olyannal, hogy más számlájára utalták a munkabért. Ha közös rendelkezésű a számla vagy van meghatalmazásod rajta, akkor nem kizárt.
Kérdezd meg a munkáltatódat.
:)))
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!