Ketten vettünk fel hitelt a házra. Ha elakarjuk adni a házat, hitelátvállalással vennék meg, akkor mindkettőnknek alá kell írni a papírokat?
Figyelt kérdés
Van egy ház, amit közösen vettünk hitelre a párommal. (nem vagyunk összeházasodva) Szeretnénk eladni. Van is rá vevő, hitelátvállalással vennék meg. A párom az adós, én az adóstárs. Ha én nem egyezek bele a házeladásba, akkor eltudja adni a párom a házat, az én beleegyezésem nélkül?2011. máj. 10. 11:44
1/5 anonim válasza:
A házat a tulajdonos tudja eladni. Ha mindketten tulajdonosok vagytok (amit a hitel miatt felétételezek), akkor mindkettőtöknek bele kell egyezni.
De miért nem akarsz beleegyezni, ha hitelátvállalással vennék meg?
2/5 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm a választ! igazából nem rólam van szó...
És azért nem akarja aláírni a papírt a hölgy, mert így zsarolja párját, hogy maradjon vele. Ez elég gusztustalan, csak valami megoldás kéne a problémára, hogy valahogy el lehessen adni a házat!
2011. máj. 10. 14:14
3/5 anonim válasza:
Ez nem lehet zsarolási alap, bár elég gusztustalan.
Mi garantálja, hogy ha a pasi belemgy a játékba, és eladják a házat, másnap már nem is mennek szét?
4/5 A kérdező kommentje:
nem tudom... ilyenek az undorító nők!
Csak azt szeretném tudni, hogy mindenképpen kell e az aláírása? és más kiút nincs is?
2011. máj. 10. 14:28
5/5 anonim válasza:
bíróságon lehet kérni a közös tulajdon megszüntetését
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!