A szüleimnek voltak hitelei, akik sajnos elhunytak, de a tartozásaik átszálltak rám, emiatt nem lehet a nevemen semmi, pedig házvásárlás előtt állunk! Mit tegyek?
Egy részről te hitelt biztos nem kapsz, ha adósságaid vannak.
más részről pedig ha a párod úgy dönt dobbant akkor semmilyen szerződéssel nem tudod bebiztosítani magad.
Ha jól értem, ingatlant nem örököltél, csak tartozást? Hogyan?a
Ha a tartozás összege nagyobb, mint az örökségé, nem kellett volna elfogadnod, meg is lehet tagadni, vagyis visszautasítani.
Így igaz, h nem örökölsz, de nem is fizetsz más után évekig. Ezt biztosan el is mondták.
Én nem tudom elhinni, hogy vki, aki nem gazdag, olyan buta legyen (már ne haragudj), hogy aláírja, hogy több tartozást örököljön, mint az örökség összértéke.
Mert el tudom fogadni, hogy aláírsz egy 20 milliós devizahitel-örökséget is, ha 40 milliót ér a ház. De így?
Egyébként amit írsz, h nem lehet a neveden semmi, az csak akkor igaz, ha nem törlesztesz rendesen. akkor fog bárkit is érdekelni, h mi van a neveden.
de ha fizetsz rendesen, akkor 10 házad is lehet, mert nem akarnak majd egyet sem elárverezni.
szerintem ez nem valós. csak történt vagy történni fog vmi a családodban, és mérlegeled, minek milyen következmnye lenne. sok mindent láttam már, de ez nagyon nem életszerű.
Ne szaladjunk annyira előre!
Mekkora az örökség? Már átvetted?
Kérdező ha nincs bejelentett béred úgysem kapsz hitelt. Bizonyítani sem tudnád, hogy valaha párod lakásába egy fillért is költöttél, tehát erre te nagyon rácseszhetnél, jól nem jönnél ki.
Kezd el törleszteni a hiteleket aztán lassan túl leszel rajta. Bocs de amikor adósságok tömkelegében úszol teljesen felesleges saját házról ábrándozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!