Ha közös házat egyedül fizetek nőhet a tulajdonrészem?
Van egy közös házunk amit szocpolra vettünk, a férjemmel közösen fizettük 6 hónapig (tehát az ő 3 és én 3 hónap?), azóta én fizetem egyedül 7 hónapja.
Egy bíró azt mondta, h ha én fizetem a közös házat akkor nőni fog a tulajdonjogom és így csökkenni a férjemé.
Ha ez tényleg így van, akkor jó idő múlva az enyém lehet a ház?
Én újítottam fel teljesen a házat saját pénzből. Ez is beleszámít?
Csak azért mert amióta elment nem is érdeklődik, nem fizet gyerektartást (2 gyerekünk van), tehát ha visszajönne az országba (mert elment), követelhetne?
Lemondani nem akar a házról, elválni nem tudok mert külföldön van.
Mit tudok lépni, h ne vegye el a házat?
Ő az adós én az adóstárs.
Feltétlen keress fel egy ügyvédet.Amíg házasok vagytok,addig nem csak a jövedelem közös,hanem a költségek is.Hiába bizonyítod a vagyonmegosztás során,hogy te fizettél,akkor sem lesz nagyobb a tulajdonrészed,mert még házasok vagytok.
Be kell adnod a válópert,és kérni a gyerektartást.Ha nem éred el a férjed,akkor ismételten kérned kell a bíróságtól a gyerektartás megítélését.Ez azért fontos,mert visszaneólegesen csak 6 hónapig lehet tartásdíjat kérni,de ha folyamatosan kéred,akkor az elejétől jár.Tudtommal ilyen esetben az államtól lehet kérni a tartásdíj megelőlegezését.
Ezek a törvények miatt kell mindenképpen ügyvéd.Ő tisztában van minden jogszabállyal,és tudja mit kell tenned,hogy ne érjen semmilyen anyagi hátrány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!