Kaptam pénzt? Megbüntetnek érte?
Minap a bankszámlámra utaltak egy külföldi bankszámláról kb 250 000 forintot. Ezután jött mégegy utalás 1fonttal (gondolom angol az illető) hogy mekkora köcsög vagyok és hogy feljelent azonnal utaljam neki vissza mert az ebay is kitilt meg minden és elvisz a rendőrség :D Mivel ismerem az ebayt stb. lehet hogy az történt, hogy valami ember elgépelte a számlaszámát és nekem utálta a vevő az árut, aki ezért nem kapta meg a termékét. Szal ez lehet? Ilyenkor engem megbüntethetnek? Rendőrség meg stb? Mert szerintem ha valaki most utal nekem az nem az én hibám...
ui: a pénzt természetesen visszaküldöm, de mi történhet, ha nem? (úgyis visszaküldöm.)
jó azért gondolj bele milyen lenne ha te utalnál félre 250e forintot :D:D kicsit ideges lennél,nem? :D
na de a kérdésre válaszoljon valaki légyszi:D
Téged természetesen nem lehet megbüntetni. Ugyan hol hibáztál?
Kérdezd meg tőle, hogy mi történt.
ha számlára kaptad az utalást, akkor megcseszhetnek, ha nem adod vissza. ugyanis ha tudod, hogy tévedés történt, és mégsem jársz el jóhiszeműen, akkor az felér egy lopással! És annak is tekintik! Tutira lesz érte dádá! Ha a bolt pénztáránál ezressel fizetsz, és húszezresből kapsz vissza, nem tudnak mit kezdeni veled, pláne ha zsebre vágtad a lét, és elmentél a pénztártól. Az, hogy ilyen esetben visszaadod e, már más kérdés. Én már adtam vissza, úgy is, hogy csak órák mulva vettem észre hogy elszámolta magát a pénztáros csaj (na nem ennyire, csak 2.000 helyet 5.000 ből adott vissza) csak rohantam, és számolás nélkül vágtam zsebre a pénzt. De visszavittem másnap neki, mert az Ő fizetéséből vonják le, és nem akarom hogy szívjon.
Tehát rád van bízva, de szerintem ebben az esetben vissza fogják veled adatni... (vagy dádá:))
Utald vissza ha gondolod. Azzal viszont számolj, hogy mivel nemzetközi devizautalás lesz, ennek a költségei párezer Ft-tól kezdődnek a bankoknál.
ÉN nem vállalnék más bénasága miatt plussz költséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!