Valaki hitel, tamogatas temaban nyujtana segitseget?

Figyelt kérdés

Sziasztok.roviden ismertetem a helyzetet.18eves vagyok,lany.Szeptemberben kezdem az utolso evem a gimiben.Komoly kapcsolatban elek.Adodott egy nagyon jo lehetosegunk,nagyon olcson,butorozottan hozzajuthatnank egy lakashoz.Nekem nincs keresetem,es a parom is csak 50.000et keres havonta.A havi kiadasokat tudnank fedezni.A kerdesem az lenne,hogy szerintetek ilyen "reszletek" mellett lehetseges-e,hogy hitelt vegyunk fel?Olyat nem szeretnenk ahova ingatlanfedezet szukseges.Es a masik kerdesem,hogy leteznek-e tamogatasokat,hiteleket amelyek nem csak a lakasvasarlasara hanem nehany fontosabb butor vasarlasara(amit nem kapunk meg a tulajdonostol) is felhasznalhato.

Elore is koszonom.:)

2014. aug. 24. 18:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nem tudnátok visszafizetni a hitelt, és ezzel a bank is tisztában van. Sem önerő, sem kereset, sem kezes, sem fedezet, nem érzed te is, hogy ez nincs bent a lehetőségeitek közt? Mégis miből tudnátok előteremteni egy akár csak havi harmincezres törlesztőt?

Bútorra hitelt felvenni pedig végképp gazdasági öngyilkosság.

2014. aug. 24. 23:47
 12/18 anonim ***** válasza:

"es igen attol hogy 18vagyok felnott fejjel gondolkodom." Nem úgy néz ki azok alapján, amiket írsz. Sok csitri azt hiszi, ha már cigizik, akkor nagy lány, ha farok is járt benne, akkor meg pláne...

Ki kell, hogy ábrándítsalak, pont ez tesz téged éretlen csitrivé!

"utana szamoltam mindennek es nem olyan egetrengeto szamlak lennenek hiszen csak ketten lennenk" Erre kíváncsi lennék, leírnád a számításodat? Vagy már te is rájöttél, hogy hülyeséget számolgattál? 2 emberre majdnem annyi a számla, mint 4-re pl. a fűtés sem lesz a fele attól, hogy 2-en laktok csak a házban.

Mennyibe kerül a lakás? Mennyi önerőtök van? (Erős a gyanúm 000Ft) Milyen az állapota? Falun, vagy városban van, esetleg tanyán? Mennyi hitellel kalkuláltál az érett felnőtt gondolkodásoddal? Mennyi részletre gondoltál havonta?

Néhány apró részlet, amit a hatékonyabb segítségadás érdekében megadhatnál. Esetleg te is rádöbbensz belőle időközben, hol nézted be a dolgokat, persze lehet, hogy így sem ez már rajtad áll... Fel a fejjel és gondolkozz igazi felnőtt módjára!

2014. aug. 25. 06:54
 13/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Szívesen segítek, pénzügyi tanácsadással foglalkozom, írj privátot!

Lakást venni szeretnétek, vagy bérelni ez a kérdésből nem volt egyértelmű, párod keresete miből származik, párod felsőoktatásban tanul, te akarsz továbbtanulni. Családban van tehermentes ingatlan, vagy esetleg szülő, családtag, akinek van rendszeres jövedelme? Vannak támogatások több, mindenre, és lehetőségek is, de nagyon sok kérdés, első sorban ezekre várom a választ, ha érdekel a tanács!

2014. aug. 25. 12:55
 14/18 anonim ***** válasza:

"Szívesen segítek, pénzügyi tanácsadással foglalkozom, írj privátot! "

Csak még jobban leakar nyúlni ez a kis szélhámos, még a végén személyi hitelt vetet fel veletek, hogy legyen miből kifizetni a tiszteletdíját :)

Feltesz egy csomó kérdést, amire már válaszoltál, ez pedig eleve szövegértési gondokra utal... Ilyen embernek akarsz te fizetni "tanácsadásért"?

2014. aug. 25. 16:49
 15/18 anonim ***** válasza:

Kedves 14-es!

A segítségért semmilyen díjazást nem kérek, nem tudom ezt honnan vette én is olvasom az oldalt, mint bárki, és gondoltam segítek ha tudok, ahelyett, hogy azt írom semmiképpen nem lehetséges, és elbátortalanítom a kérdezőt. Igen nem olvastam végig az összes kommentet elismerem, de ez még nem utal szerintem szövegértési gondokra. Én magam is voltam annyi idős, ahogy szerintem mindannyian, mint a kérdező, és támogatom az önálló életkezdési törekvéseit, mert szerintem sokkal inkább életképes elképzelés, mint a 25-30 éves korig otthon lakó mai fiatalok (tisztelet a kivételnek) társadalom mintája. Ezzel szemben tiszteletben tartom azt a véleményt, miszerint maradjon otthon, és tanuljon még a szülei támogatása alatt, de ezzel nem értek egyet.

2014. aug. 25. 17:07
 16/18 anonim ***** válasza:

"Szívesen segítek, pénzügyi tanácsadással foglalkozom, írj privátot!"

Nagyon jó pénzügyi tanácsadó lehetsz, aki pár hónapos, határozott időre szóló közmunkaprogramban dolgozó, havi nettó 50 000 Ft-ot kereső embernek, meg párjának, akinek semmilyen jövedelme nincs, annak te tudsz hitelt szerezni!!! Akkor te valamit nagyon tudsz!

Ugye te sem gondolod komolyan, hogy tudsz nekik segíteni...Magam is dolgoztam pénzügyi tanácsadóként és ezt a helyzetet, az ilyen embereket úgy hívják, hogy emberek, akik nem hitelképesek. És ezt te is tudod...

Azt meg bárki tudja tanácsolni, hogy vegyenek fel hitelt a szülők, tegyél le fedezetnek a saját házukat és máris van a gyerekeknek háza...De a mai világban szerinted ezt ki teszi vagy teheti meg?...

És nem derült ki egyértelműen, hogy mit szeretnének? Akkor elég értelmes lehetsz, ha még olvasni sem tudsz. Későbbi kommentjébe kiderült a kérdezőnek, hogy házat akarnak venni, csak nincs miből megvenni nekik, ezért hitelt akarnak felvenni, mert mondván, ki tudnák fizetni...hát, ja...

2014. aug. 25. 17:35
 17/18 anonim ***** válasza:

Kedves 14-es 16-os!

Megértem, amit ír igen, az ő nevükre tényleg nem igazán van esély a hitel felvételére, esetleg szülőkére, de szerintem nem csak ebben merül ki a pénzügyi tanácsadás (Szemben a hiteltanácsadással), ha ez így nem működik lehet javasolni megtakarítást, esetleg lakás célra, vagy likvid célra ahogy szeretnék, hogy ha ezt a lakást nem is, egy másikat majd meg tudjanak venni, esetleg a későbbiekben. Szerintem abból senkinek semmi baja nem származik, ha az adott pénzügyi helyzetet, egy hozzá értő, ezzel foglalkozó részletesen megvizsgálja, és teljesen ingyen ad egy tippet, javaslatot, amit nem muszáj megfogadni, én megértem az álláspontját, de ettől továbbra se hiszem, hogy le kéne szólni a másikat, csak mert segíteni próbált, még akkor is, ha a helyzet hitel szempontból az elmondottak alapján reménytelennek tűnik.

2014. aug. 26. 13:34
 18/18 anonim ***** válasza:

"de szerintem nem csak ebben merül ki a pénzügyi tanácsadás (Szemben a hiteltanácsadással), ha ez így nem működik lehet javasolni megtakarítást, esetleg lakás célra, vagy likvid célra ahogy szeretnék, hogy ha ezt a lakást nem is, egy másikat majd meg tudjanak venni, esetleg a későbbiekben. "

1. Ők most házat akarnak venni, tehát jelenleg hitellel tudnád őket segíteni, de mivel nem hitelképesek, ezért segíteni nem tudsz rajtuk.

2. Megtakarítás, hogy később tudjanak venni házat...Ja, ez mind szép és jó, de szerinted havi 50 000-ből fognak tudni megtakarítani, vagy a 22 800 Ft-os segélyből? Amit a szülőktől fognak kapni havi szinten azt fel is fogják élni, szóval szerintem rajtuk nem fogsz tudni segíteni.

Mert pénzügyi tanácsadó segítsége nélkül is bárki köthet megtakarítást, mert bemegy a bankba és köt egyet.

Még egyszer hangsúlyozom, hogy magam is dolgoztam ebben a szakmában és tudom, hogy nekik aztán nem fogsz tudni segíteni...amíg nem lesz legalább az egyiküknek, de inkább mindkettőnek állása. Akkor addig meg minek bármit is mondani, ha úgysem lesz belőle semmi?...Szerinted ők nincsenek tisztában vagy a szülők azzal, hogy ja, állj neki lakástakarékot fizetni vagy bármilyen megtakarítást és akkor majd pár év múlva lesz házad?...Jaj, dehogynem.

Nem baj az, hogy segíteni akarsz, csak pénzügyi tanácsadó létedre tudhatnád, hogy ebben a helyzetben nem tudsz úgysem nekik segíteni. Kivéve, ha nem akarsz valamit személyesen rájuk tukmálni, hogy te húzz belőlük hasznot...

2014. aug. 26. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!