Felmondták a lakáshitelemet. Bátyámmal, a menyasszonyommal és a kisfiammal élünk együtt. Most érkezik a kislányom. Bátyámnak van bejelentett munkahelye, nekem csak alkalmi van. Nem tudom mihez kezdhetnénk, vagy hol kaphatnék segítséget?
"lakáshitellel a nyakadon, alkalmi munkákkal alig-alig megélve minek kellett neked még egy gyerek, a még alig egyéves -meséd szerint- nagybeteg mellé..."
+1
Aki ilyen hülye azt nem lehet megmenteni - leginkább saját magától.
Azt meg ne csodáld, hogy havi 20 rongyért nem tolonganak a banki ügyintézők lábat csókolva. Hol élsz te ember, egy albérlet 70e-től kezdődik és az még nem is csaáldi ház. Mit akarsz te a 20e-ddel?
Annyi lesz, hogy még 1-2 évig ki tudjátok húzni a putriban aztán majd mentek ahova tudtok.
Csak a gyerekeket sajnálom, hogy ilyen a családjuk.
Nem hat meg.
Tudod, hogy milyen tanácsot tudnunk adni?
Menj el dolgozni! Ilyenkor nyáron is elmehetsz napszámba 5000 Ft/nap. Te vagy a magyar mentalitású, szerinted egy normális, kapitalista országban mikor kapnál meg bármit munka nélkül, alanyi jogon, mert szociálisan rászorult vagy?
Elárulom, soha. Mindenért meg kell dolgozni egy normális országban, de itt már az a természetes, hogy alád tesznek mindent, mert szegény, ártatlan ember vagy, akit az élet súlyt.
Megesett, hogy nekünk lakásunk sem volt, mert az alkoholista apám elitta, de magunktól talpra álltunk, folyamatosan dolgozom 16 éves korom óta, jelenleg 2 állásom van. A pofám leszakadna, ha pénzért kuncorognék.
Tanácsot kaptál, dolgozz, küzdj.
Nem értem, hogy mire vonatkozóan írtad, hogy mindenhez te sem érthetsz...
Szánalmas vagy, komolyan mondom.
Idejössz, sírsz, aztán megsértődsz és "magyar mentalitásozol". Holott amit te csinálsz, az az igazi "magyar mentalitás". Semmi felelősségvállalás, csak a sírás, hogy nincs.
Ráadásul még hazudozol is itt össze vissza, hogy 1 éve még minden szép volt, most meg jajj nem tudod fizetni a kis hitelecskédet és már el is mondta a bank.
És szerinted az, hogy összejön egy "nem tervezett gyerek", de ha elvetetitek akkor esetleg nem lehet többet az indok arra, hogy az éhenhalás küszöbére, munka nélkül, ház nélkül kipottyantson az asszony magából egy másodikat egy állandó ápolásra szoruló mellé? Hát megsúgom, hogy nem. Ez is csakis a te felelőtlen döntésed eredménye, semmi más. Az is, hogy megfogant és az is, hogy megtartottátok.
Jogilag az a lehetőséged, hogy megegyezel a végrehajtóval. Ehhez az kell, hogy a fennmaradó hitel és behajtási összeget pár év alatt vissza tudd törleszteni. Ez nyilván nem lesz neked opció, ezért még a következő választásokig biztos nem fognak kilakoltatni, utána 1-3 éven belül biztosan. Utána törleszted a maradék tartozásodat és laktok ahol tudtok.
Dióhéjban ennyi.
No, ennyire voltam kíváncsi. Nem arra hogy mennyire semmire kellő vagyok, és nem arra hogy milyen rossz lehet a családi helyzetem és a gyermekeim sorsa.
Köszönöm a válaszát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!