Nem tudom hogy jol jártam e igy auto ügyben vagy sem?
Mit értesz az alatt, hogy " 0Ft-os?"
Egészen biztos, hogy nem jól jártál így. Az, hogy az autóra nem tartottál igényt, banki szempontból annyit jelent, hogy a NAV átvette az autót és árverésre bocsájtja, ahol mélyen áron alul fogják értékesíteni. A bank felé a tartozást ez csak annyiban érinti, hogy az árverésből befolyt pénzből csökkentik az adósságot, de ha marad még tartozás (sajnos maradni szokott), akkor azt Tőled fogják követelni, mert Te ADÓSTÁRS voltál a hitelben, így Te továbbra is felelsz az adósságért.
Ott hibáztál, hogy azt hitted, az autó leadásával egyúttal az adósság is megszűnik. Ez nem így van, mivel a bank pénzt adott nektek (nem autót), ezért ő a pénzt fogja követelni mindaddig, amíg azt maradéktalanul meg nem kapja.
Ok, értem, tehát nem tettetek bele önrészt. Ebben az esetben még biztosabb, hogy marad még tartozás az árverés után, amit azért rajtad követel majd a bank, mert te voltál az adóstárs.
"Elis vitték az autot. a bank mostmár töllük követelheti."
Nem, a bank senkitől sem követeli az autót, ők csak a pénzt kérik majd vissza, amit hiteleztek.
"A fennmarado fizetni valot állitolag tölem nem kérheti már a bank"
De igen, a fennmaradó fizetnivalót CSAKIS TŐLED követelheti a bank, hiszen adóstárs voltál!
Az teljesen mindegy, hol az autó, az a bankot nem érdekli. Pénzt kaptatok (autóra) és pénzt kér vissza a bank!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!