Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Cofidis miért utasított el,...

Cofidis miért utasított el, ha megfeleltem a feltételeknek hitel ügyben?

Figyelt kérdés

2 személyi hitelünk van a párommal, ezekből szerettünk volna egyet csinálni. Néhány száz ezer ft mindkettő. Összesen kb. 1,1 vagy 1,2 millió ft.

A Cofidisnek volt a legjobb ajánlata, olcsóbbak a hiteleik, mint a többi pénzintézetnek, mert nincsenek bankfiókjaik, a hitelügyintézés úgy történik, hogy jön a futár, és előtte kell aláírni az igénylőlapot.

Végigjártam az utat, jövedelemigazolás, bankszámla-kivonat, futár jött-ment, bizakodóak voltunk, mert nem keresek rosszul.

Nem vagyunk gazdagok, hisz akkor nem kéne hitel, de mondjuk úgy, közepesen keresünk mindketten.

És akkor jött a hidegzuhany, kaptam egy levelet, hogy bár megfelelek minden feltételnek, a belső szabályzatuk szerint úgy döntöttek, hogy nem kötnek velem szerződést. De tényleg le volt írva, hogy minden OK!

Felhívtam őket, de "nem mondhatnak többet", van egy utolsó szűrőjük, ami azt mondta, hogy nem, és kész.

Szerintetek ez hogy lehet, mitől van?

Személyi hitel lett volna, nem kellett hozzá ingatlanfedezet, csak a jövedelem. Munkahelyem több éve ugyanaz, fizetésem évről évre nő.

Azt hiszem, 6 évre igényeltem.

Úgy tudom, megnézik, mennyi a kiadás, levonják a fizuból a rezsit, meg egyéb hitelt, ha van. Utána van egy bizonyos összeg, amit a havi megélhetésre számolnak, ezt is levonják.

A fennmaradóból is simán kijött volna a törlesztő, így nem értem, miért jó ez nekik, hogy elutasítottak.

A kamataik nyilván úgy vannak kitalálva, hogy megérje nekik hitelt kihelyezi, ha biztosítva látják a megtérülését.

2014. ápr. 12. 18:53
 1/3 anonim ***** válasza:

Úgy rémlik, egy másik kérdés kapcsán már leírtad, hogy van más hiteletek is.

Nem ismerem a Cofidis hitelminősítő rendszerét, de mivel a legtöbb pénzintézet hasonló elv szerint bírál (a többiekét viszont ismerem), úgy sejtem, azért utasították el a kérelmedet, mert a pozitív KHR-ben található meglévő hiteleitek törlesztő részletei és a hitelkiváltás utáni hitel törlesztő részlete összességében meghaladta azt a szintet, amit a Cofidis megenged a jövedelem terhelhetőségi limit számításnál.

Nem jól tudod, nem kivonják a meglévő terheket, kiadásokat a bérből, hanem az összbevétel százalékos arányában vizsgálják a hitelek törlesztő részletét és ha ez meghaladja a bank belső szabályzata szerinti értéket, a kérelmet elutasítják.

Pl:

jövedelem 300E Ft

terhelhetőségi limit legyen pl 30%, ez 100E Ft

Meglévő lakáshitel havi részlete 60E Ft

Hitelkártyák, hitelkeret is tehernek minősül akkor is, ha nem használod. A keret nagyságának kb 2-5%-át tekintik tehernek (pénzintézet függő), ez legyen pl 10.000Ft

Ha a fennmaradó 30.000Ft terhelhetőségnél több lett volna az új hiteletek havi részlete, akkor elutasítják a kérelmet.

Egy alapos, részletes előszűrésnél ezek a problémák előre kiszűrhetők lennének, de sajnos ilyen típusú vizsgálatot még a nagyobb bankok sem végeznek el előre, csak amikor már megvan a KHR lekérdezés eredménye és elkészül az "utolsó szűrő".

Ha leírod privátban, hogy mennyi az összjövedelmetek, milyen hiteleitek vannak, mennyi a tőketartozás, mennyi a havi részlet, mennyit ér most kb az ingatlan, amin a jelzáloghitel van, milyen devizanemben van a hitel, milyen típusú (lakáscélú, vagy szabadfelhasználású),akkor meg tudom mondani pontosan, mi lehetett a hiba, de talán még ötletet is tudok adni, mit lehetne csinálni, hogy összességében kevesebb legyen a havi részletetek

2014. ápr. 13. 08:42
 2/3 kovács kody válasza:

szia!

na végre egy olyan kérdést tett fel valaki amire pontosan tudom a választ!

elmesélem neked az én történetem:

egy multinál dolgozom átlagosnál kicsit nagyobb fizetéssel rendelkezem! történt idén nyáron, hogy elegem lett mindenből nyaralni akartam menni!

fel hívtam a cofidist! ez történt (junius elején) csaj fel vette a telót igényelni kezdtem... már az előminősítést telefonon az igénylésnél le folyik!

Ha az előminősítésnél elutasítanak 1 évig nem igényelhetsz újra! nekem pozitív lett 600.000 ezer ft akartam igényelni és 400-at állapított meg az ők rendszerük!

párnapon belül ki is küldték nekem a munkáltatói igazolást amit ki kellett töltetnem a főnökömmel majd 1 héten belül vissza vitte a futár! 3 napon belül szóltak telefonon, hogy el lettem utasítva! pedig sem tartozásom sem minimál bérrel rendelkezem!

elkeseredtem!

aztán rá egy hónapra pár haverom ki ment nyaralni Görögbe hívtak engem is de sajnos nem volt pénzem! egy sörözés alkalmával elmeséltem a cofidis történetem és erre gúnyosan fel nevetett az a haverom aki diplomát végzett pénz szakból és annyit mondott, hogy a cofidis az egy csapda amit te kívülállóként nem tudsz! fel hívod a 0640 es számot és ezzel te szépen az ő tárcájukba teszed a pénzt mivel emelt dijas számot hívsz!

elmondta,h a magyarok 10 % a kap csak kölcsönt tőlük jó buli nekik de neked vagy nekem nem!

ráadásul fix 18%os kamattal dolgoznak ami nagyon sok uzsorás kamat és állandóan ingadozik!

Nagyon idegesített ez a dolgo nem hittem el én hülye a haveromnak, hogy át vernek és valójában nem kap senki sem pénzt hisz tényleg ha jobban bele gondolsz te tudod, hogy ők valójában kölcsönöznek pénzt?

na ezen gondolkozz el szerintem a választ le írtam!

2014. aug. 25. 16:45
 3/3 anonim válasza:
Mi sem kaptuk meg. 500ezret igenyeltunk 400ezres bevételre. Siman visszadobták...
2014. dec. 5. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!