Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Folyószámlahitel törlesztése...

Folyószámlahitel törlesztése részletfizetéssel? Így már hogyan?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A problémám a következő: OTP folyószámlahitelem van,a minimális 40.000 Ft-ra beállítva. Tavaly október óta dolgozom a jelenlegi munkahelyemen,idén viszont 2 hónapnyi kiesésem volt a munkából,így munkabért sem kaptam. Tegnap reggel kaptam egy smst a banktól,hogy 0 Ft-ra csökkentették ezt a hitelt. Fogtam magam,bementem a bankba,közölték,hogy igen,sajnos ez azért van mert nem kaptam munkabért 2 hónapban sem,és ezt az összeget vissza kell fizetnem, amire tudok részletfizetést kérni,de csak csütörtökön, ugyan is 3 nap kell a nem tudom milyen rendszernek,hogy ezt a hitelkeret csökkentét feldolgozza,és hogy jöjjek vissza akkor csütörtökön. Tegnap megkaptam a munkabéremet,erre a 40.000 forintot teliben levette a számlámról. :((( Nagyon kétségbe estem,hiszen a számlák már a kezemben vannak,fizetnem kell a költségeimet...:( Így akkor milyen részletfizetésről magyarázott nekem a bankban a nő??? Nem értem..:( Ha már levonták a 40.000 hogy kérhetnék rá részletfizetést??? Hiszen már nincs is tartozásom..Valaki tudna nekem segíteni,hogy most akkor mit tehetek? Vagy semmit,és így jártam? :/ Köszönöm!
2014. aug. 6. 08:14
 1/8 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Így akkor milyen részletfizetésről magyarázott nekem a bankban a nő???"

Egyelőre nem kérted a részletfizetést, a számítógép meg nem mérlegel, neki az volt ott, hogy van tartozásod és azt levonta.

"Ha már levonták a 40.000 hogy kérhetnék rá részletfizetést???"

Ha bemész, biztos, hogy pontosabbat fogsz tudni, és valószinűleg lesz rá megoldás.

2014. aug. 6. 08:26
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm,hogy írtál. Dehogynem kértem, illetve kértem volna,de ő mondta,hogy még nem tudom,csak csütörtökön leghamarabb. Direkt szóltam neki,hogy nekem aznap,vagy másnap már jön a fizetésem,nem mondta egy szóval sem,hogy kapásból levonják. :( Sőt,még mondta is,hogy akkor csütörtökön menjek vissza.

Nagyon kíváncsi vagyok milyen megoldás lesz erre,de szinte biztos vagyok benne,hogy sorry,így jártál lesz belőle. :(

2014. aug. 6. 08:32
 3/8 anonim ***** válasza:
40 ezer ft nem egy nagy összeg! Ha annyira szükséged van rá, akkor vegyél fel ennyi kölcsönt. Én a helyedben providentet kérnék, OTTHONI szolgáltatás NÉLKÜL!!!
2014. aug. 6. 08:53
 4/8 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy nem nagy összeg,de sajnos most összejöttek a dolgaim,sajnos beütött egy váratlan (valóban nagy összegű) kiadás. Pont most..Murphy törvénye. :( Kölcsönt semmiképp nem szeretnék felvenni, nem akarok ilyen csöbörből vödörbe szitut. Utálok bárkinek is tartozni. Remélem a bank mondd majd holnap valamit,aminek lehet kicsit örülni..de hát nem tudom,meglátjuk. Köszönöm a válaszod.
2014. aug. 6. 08:58
 5/8 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Köszönöm,hogy írtál. Dehogynem kértem, illetve kértem volna,de ő mondta,hogy még nem tudom,csak csütörtökön leghamarabb. Direkt szóltam neki,hogy nekem aznap,vagy másnap már jön a fizetésem,nem mondta egy szóval sem,hogy kapásból levonják."

Pont azt írtam, hogy a számítógép nem tudja, hogy te ott voltál, mit szerettél volna, amit csak később lehet intézni. Nyilván szerencsétlen eset, hogy épp megjött a fizetés. Az a bizonyos számítógép tényleg annyit látott, hogy neked van egy tartozásod, érkezik a számládra egy összeg, amiből tudja rendezni a tartozást. Az ügyintéző esetleg szólhatott volna, hogy elképzelhető, hogy ez lesz (de az is lehet, hogy ő sem tudta), akkor esetleg kérhetted volna pár nappal későbbre a fizetést.

"Kölcsönt semmiképp nem szeretnék felvenni, nem akarok ilyen csöbörből vödörbe szitut."

A folyószámla-hitel is hitel/tartozás. Ilyen szempontból majdnem mindegy. Otthoni szolgáltatás nélkül a Provident sem sokkal rosszabb, mint a folyószámlahitel.

2014. aug. 6. 09:13
 6/8 A kérdező kommentje:

Pont ez az,hogy simán kérhettem volna későbbre a fizum. HA tudom,hogy ez lesz. Nem hiszem,hogy az ügyintéző nem tudott volna erről, de már mindegy is. :( Hát,végül is most már az OTP-vel szemben nincs tartozásom, ha másképp nem bírom megoldani tényleg marad a Provident,bár nem igazán szeretném.

Náluk egyébként hogy lehet hitelhez jutni? Mi kell hozzá, és mennyi idő amíg hozzájutok a pénzhez? Holnap OTP után megejtem őket is,csak azért kérdem,hogy addig is tudjak erről valamit. :) Telóról vagyok most,és nem igazán látom át az oldalukat. :S Köszönöm a segítséget. :)

2014. aug. 6. 09:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem már semmit nem tehetsz.

Mint ahogy te is írtad, egy már nem létező tartozásra nem adhatnak részletfizetést.

2014. aug. 6. 11:40
 8/8 A kérdező kommentje:
Ez így van,bementem,megkérdeztem,semmit sem lehet már tenni. Így jártam. :(
2014. aug. 8. 06:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!