OTP Folyószámlahitel hogy is működik ez pontosan?
Figyelt kérdés
A helyzet a következő : 2 éve csináltattam akkor még OTP Junior számlát ( azóta már nem vagyok rá jogosult a korom miatt ) és beállították rajta a hitelkeretet ami idővel meg lett növelve . Eddig tiszta sor viszont azzal még mindig nem vagyok tisztába mekkora ennek a folyószámlahitelnek a kamatja és miként számolják ki . Bementem az OTP-hez érdeklődni de a csaj olyan szinten hadart és értetlenül beszélt hogy csak néztem ( nem vagyok gyenge elméjű pedig tudtommal ) ezért inkább úgy gondoltam ide írok . 260ezer a hitelkeretem de nagyon ritkán megyek mínuszba ha mégis akkor max -15000 környékére és csak 1 hétre maximum . Ez alapján számíthatok nagy havi levonásra vagy sem ? Más hülye kérdésem nem is lenne gondolom ez is elég és elnézést ha sok ilyen kérdés felmerült már , de nem volt kedvem ezzel bogarászni . A válaszokat előre is köszönöm és a lekezelő válaszolók kíméljenek .2014. júl. 24. 23:13
1/2 anonim válasza:
A folyószámlahitelnek van egy állandó költsége: párszáz forint havonta, amit csupán azért vonnak, mert van folyószámlahiteli lehetőséged, vagyis ezt akkor is levonják, ha nem vagy minuszban sosem. Továbbá van a hitelkamat, ezt akkor fizeted, ha valóban éltél a hitel lehetőségével, vagyis volt minuszban a számlád. Ennek a kiszámítása úgy történik, hogy megnézik minden nap a záróegyenlegedet és amennyiben az minuszban van, akkor a hitelezett összeg után kiszámolják a kamatot, majd minden napra összeadják ami kijött és hó végén egyben levonják. Példa összeg számítására: A hitelkamat jellemzően 25-35% között van, évente, a továbbiakban én 30%-kal számolok. 30% éves kamat, az naponta 30/365=0,082% napi kamat. Vagyis amikor minuszban vagy, akkor a tartozásod után az adott napra ekkora kamatot vonnak le hó végén. Tehát ha van egyetlen nap, amikor az egyenleged -10000 forint, akkor azért a bank hó végén 0,082/100*10000=8,2 forintot von le. Ha a hó minden egyes napján -10000 forint az egyenleged, akkor hó végén ennek 30 (vagy 31) szeresét vonják le, azaz kb 240 forintot.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ , ment a plusz :)
2014. júl. 26. 23:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!