Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Másfélmillió forintot mibe...

Másfélmillió forintot mibe érdemes befektetni akár rövid, akár hosszú távra?

Figyelt kérdés
Előre is köszönöm a hasznos válaszokat.

2014. júl. 9. 14:44
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék egyelőre több TBSZ-t nyitni, jó az az egy, pláne, hogy sem feleségről (maximum férjről), sem gyerekekről nincs még szó. :)
2014. júl. 10. 22:56
 22/31 anonim ***** válasza:
0%
dögőjé meg utolsóelőtti
2014. júl. 11. 05:02
 23/31 anonim ***** válasza:

aki egy évben egy tbsz-re egy intézetnél beteszi a pénzét, annak és ki akarna venni belőle, az elveszti a kamatadóz a teljes összegre

aki egy intézetnél több több tbszt nyit férj felelség és a gyermeke nevére, és ezt minden évben megteszi és folyamatos,új megtakarításait a frssen nyitott tbszekte helyezi, annak, teszi annak a hozzáférése szinte korlátlan, olyan formában, hogy a teljes megtakarítása tBSZre kerül, mégse kell aggódnia, hogy részkivét ill. részleges pénzfelvét esetén, a teljes tbsz állomány elveszti az adómentességégét.

nekem pl. 5 van asszonybak 5 van gyermeknek 3, mindezek egy megtakarításnak mondhatók. ebbol 3 gyűjtőéves és a többi felhalmozós szakaszú,

tehát nincs olyan megtakarítási részem, amit azért kellene TBSZ-en kívili számlára tenni, hogy feltöréskor ne sérüljön az egész kamatadómentesség.

a 13 tbszből annyxit török fel adott esetben, amennyire szökség van és a többi marad adómentes

érteg kütyafülú barom

2014. júl. 11. 05:17
 24/31 anonim ***** válasza:

bármekkora külünbség van a férjeg vagy nejed keresete köut,az közös tullajdon a tbsz hiába van egy néven az közös tulajdon, annak tulajdonosa az is aki házastársként nem szerepel rajta

nyílvántartáson kívüli tulajdonos

gyermek esetén bizalom kérdése az ügy, de szabadon átruházható bármikor, bejelntés és adózás és illeték nélkül

2014. júl. 11. 05:25
 25/31 anonim ***** válasza:
törvényileg egy évben egy intézetnél egy tbszt nyithatsz, de annak a pénznek gyakorlatilag több tulajdonosa van ill. lehet és ezek a tulajdonosok mindegyike gyithat egy-egy tbszt minden évben egy intézetnél
2014. júl. 11. 05:31
 26/31 anonim ***** válasza:

2020/O, BMÁK, TBSZ-re, megosztva a gyerek és a feleség közt 3-4 számlára

""""""""""Az első kamatperiódus (2014. június 3. napjától

2015. május 20. napjáig terjedő időszak) esetében

a kamat mértéke 5,64% p.a., azaz évi öt egész

hatvannégyszázad százalék, ennek megfelelően az

első kamatperiódusra kifizetendő időarányos

kamat mértéke 5,50%, azaz öt egész öt tized

százalék.

"""""""""

2014. júl. 11. 06:34
 27/31 anonim ***** válasza:

2020/O

helyesbítek, ezt már nem lehet kapni

ez van helyette:

2020/P

Az első kamatperiódus (2014. július 1. napjától

2015. július 22. napjáig terjedő időszak) esetében

a kamat mértéke 4,89% p.a., azaz évi négy egész

nyolcvankilencszázad százalék, ennek megfelelően

az első kamatperiódusra kifizetendő időarányos

kamat mértéke 5,24%, azaz öt egész huszonnégy

század százalék.

2014. júl. 11. 06:40
 28/31 egy újabb válaszoló ***** válasza:

Megint leírom, mert látom gyenge a felfogásod. Én simán ki tudom venni a TBSZ-ről a pénzem, akár száz milliókat is, anélkül, hogy egy forint kamatot is buknék. Kamatadó mentesség természetesen ekkor nem áll fenn, de én ezeket mind hosszútávú befektetésként írtam.

Ki a barom? Az aki bruttó 20-30%-al kamatoztatja a pénzét? Vagy inkább az, aki 5-6%-al?:)

13 TBSZ számla, te jó ég. Tök felesleges:) De legalább jót nevettem.

2014. júl. 11. 08:24
 29/31 A kérdező kommentje:
Ki pontoz le mindenkit?
2014. júl. 11. 15:18
 30/31 egy újabb válaszoló ***** válasza:

Szerintem a 35%-os válaszoló pontozgat, de veszettül, de mondjuk mást nem is vártam. Kattinteni tud, aztán jónapot.

Szóval kedves Kérdező én a helyedben értékpapír számlát nyitnék, és Concord Rubicon, 2000, Részvény, Columbus bef. alapokat vennék. Ez az év most eddig rosszul megy, valószínű csak 10% nettó hozamot érnek el. Jobb években ez 15-20% is lehet.

2014. júl. 11. 18:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!