Másfélmillió forintot mibe érdemes befektetni akár rövid, akár hosszú távra?
aki egy évben egy tbsz-re egy intézetnél beteszi a pénzét, annak és ki akarna venni belőle, az elveszti a kamatadóz a teljes összegre
aki egy intézetnél több több tbszt nyit férj felelség és a gyermeke nevére, és ezt minden évben megteszi és folyamatos,új megtakarításait a frssen nyitott tbszekte helyezi, annak, teszi annak a hozzáférése szinte korlátlan, olyan formában, hogy a teljes megtakarítása tBSZre kerül, mégse kell aggódnia, hogy részkivét ill. részleges pénzfelvét esetén, a teljes tbsz állomány elveszti az adómentességégét.
nekem pl. 5 van asszonybak 5 van gyermeknek 3, mindezek egy megtakarításnak mondhatók. ebbol 3 gyűjtőéves és a többi felhalmozós szakaszú,
tehát nincs olyan megtakarítási részem, amit azért kellene TBSZ-en kívili számlára tenni, hogy feltöréskor ne sérüljön az egész kamatadómentesség.
a 13 tbszből annyxit török fel adott esetben, amennyire szökség van és a többi marad adómentes
érteg kütyafülú barom
bármekkora külünbség van a férjeg vagy nejed keresete köut,az közös tullajdon a tbsz hiába van egy néven az közös tulajdon, annak tulajdonosa az is aki házastársként nem szerepel rajta
nyílvántartáson kívüli tulajdonos
gyermek esetén bizalom kérdése az ügy, de szabadon átruházható bármikor, bejelntés és adózás és illeték nélkül
2020/O, BMÁK, TBSZ-re, megosztva a gyerek és a feleség közt 3-4 számlára
""""""""""Az első kamatperiódus (2014. június 3. napjától
2015. május 20. napjáig terjedő időszak) esetében
a kamat mértéke 5,64% p.a., azaz évi öt egész
hatvannégyszázad százalék, ennek megfelelően az
első kamatperiódusra kifizetendő időarányos
kamat mértéke 5,50%, azaz öt egész öt tized
százalék.
"""""""""
2020/O
helyesbítek, ezt már nem lehet kapni
ez van helyette:
2020/P
Az első kamatperiódus (2014. július 1. napjától
2015. július 22. napjáig terjedő időszak) esetében
a kamat mértéke 4,89% p.a., azaz évi négy egész
nyolcvankilencszázad százalék, ennek megfelelően
az első kamatperiódusra kifizetendő időarányos
kamat mértéke 5,24%, azaz öt egész huszonnégy
század százalék.
Megint leírom, mert látom gyenge a felfogásod. Én simán ki tudom venni a TBSZ-ről a pénzem, akár száz milliókat is, anélkül, hogy egy forint kamatot is buknék. Kamatadó mentesség természetesen ekkor nem áll fenn, de én ezeket mind hosszútávú befektetésként írtam.
Ki a barom? Az aki bruttó 20-30%-al kamatoztatja a pénzét? Vagy inkább az, aki 5-6%-al?:)
13 TBSZ számla, te jó ég. Tök felesleges:) De legalább jót nevettem.
Szerintem a 35%-os válaszoló pontozgat, de veszettül, de mondjuk mást nem is vártam. Kattinteni tud, aztán jónapot.
Szóval kedves Kérdező én a helyedben értékpapír számlát nyitnék, és Concord Rubicon, 2000, Részvény, Columbus bef. alapokat vennék. Ez az év most eddig rosszul megy, valószínű csak 10% nettó hozamot érnek el. Jobb években ez 15-20% is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!