Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Felkértek kezesnek. Mit tegyek?

Felkértek kezesnek. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Mikor jut már el oda a dolog ha nem fizetnek,hogy a kezesnek kell fizetni?Konkrétan egy autó visszlízingről lenne szó.De mi van ha

-törik az autó

-nem fizetnek (esetleg előbb viszik az autót?)

-beteg lesz.

Én nem írnám alá,de a párom öccséről van szó.Tanácsok?

2010. jan. 4. 19:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Nekünk a párom anyja jött el kezesnek. Egy részletet később fizettünk be,és már értesítették őt is. szerintem bank függő is.
2010. jan. 4. 20:05
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem könnyű helyzet! Családban ez nem lenne kérdés, de a párod öccse nem a családod... Mi van ha mondjuk szakítasz közben a pároddal?

Nekem a párom szülei kerestek meg ezzel. Nem vállaltam el! Jól döntöttem... Ismerősöm azt mesélte, amikor kezese volt valakinek, aki későn fizette a törlesztőt nemhogy értesítették őt, is (kezest) de egyből BÁR-listára is került. Szerintem jól gondold ezt meg! NEM JÁTÉK!!!

2010. jan. 4. 20:15
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésből úgy tűnik, hogy egy drága autóról lenne szó és készpénz nem sok van.

A kezesség tipikusan a másik f*szával verjük a csalánt esete, ezért én még családon belül is nagyon megfontolnám kinek írjak alá.

Az új autó nem létszükséglet az én értékrendemben. Évekig jártam öreg autóval. Kiszolgált, megdolgozott az áráért.

A leírtak alapján nem mennék el kezesnek.

2010. jan. 4. 20:15
 4/9 A kérdező kommentje:

Meglévő autóra akarnak hitelt felvenni.

Ha ő nem fizet én is megyek BAR listára??Jesszus.

2010. jan. 4. 20:18
 5/9 anonim ***** válasza:

Igen, erről szól az egész! Sokszor a kezes nagyobb felelősséget vállal, mint maga a kölcsönt felvevő! Mondjuk ez a nevéből is adódik, gyakorlatilag te vagy ezáltal a banknak a biztosíték, a fedezet arra, hogy garantálod az illető fizetését.

Amit írtam konkrét megtörtént eset!

IGEN BAR-LISTÁRA IS KERÜLHETSZ...:(

2010. jan. 4. 20:23
 6/9 anonim ***** válasza:

Nehogy elvállald. Ezzel bármit csinál a srác, rögtön téged vesznek elő. Én is ismerek olyan embert, aki megszívta ezzel. Valakije valakijének a kezese volt, az vállalkozásra vett fel rengeteg hitelt, de az befuccsolt, így a kezesnek elárverezték a házát!

Szóval, szerintem mondj nemet.

2010. jan. 4. 23:12
 7/9 anonim ***** válasza:
nincs az a rokon, akinek elvállalnék kezességet. És ha ebből harag lesz, inkább az legyen, mint szégyen és BAR lista.
2010. jan. 5. 09:21
 8/9 anonim ***** válasza:
Igazuk van, ne vállald el. Hatalmas a kockázat, amikor kell a kezes, akkor esküdöznek, hogy nem lesz semmi baj, persze, hogy fizetni fognak...blabla, amikor beüt a krach, akkor szarban hagynak. Bankban dolgozom, sok ilyet láttam már!
2010. jan. 5. 19:24
 9/9 anonim ***** válasza:

Ne vállald el!

Tapasztalat a saját ismerősömtől: elvállalt egy kezességet ismerősöm, az egyik haverjának, és az meg nem fizette a hitelt, ment ki a levél, végrehajtásról, foglalásról, bíróságról, inkább kifizette kezesként a közel 1 millát és a mai napig nem kapja vissza, még egy köszönöm öt sem.

2011. ápr. 6. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!